dissabte, 18 de febrer del 2017

Blanes rebutja formar part del procés judicial a favor de la C-32

Aturem l'autopista C-32
L'Ajuntament de Blanes no es personarà per «recomanació dels serveis jurídics» tenint en compte el procés participatiu sobre el projecte de prolongació de la carretera que es va fer a la localitat l'any passat. 
L’Ajuntament de Lloret de Mar es personarà contra el recurs. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/02/2017 
Blanes (La Selva marítima).- 

Llegim en la premsa convencional comarcal que l'Ajuntament de Blanes (la Selva marítima) no es personarà en el procés judicial per aturar el recurs contra la prolongació de la C-32, per «recomanació dels serveis jurídics» i tenint en compte el procés de participació ciutadana sobre el projecte que es va dur a terme a la localitat l'any passat. Així ho va confirmar ahir l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), qui va explicar que, com ja havien previst inicialment i «per consell dels serveis jurídics» faran arribar un escrit al jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va admetre a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat per 16 entitats contràries al projecte de prolongació de la C-32.
Segons va avançar Lupiáñez, aquest escrit contindrà la memòria sobre el procés participatiu i la moció d'acord institucional aprovada per unanimitat en el ple del maig passat. En aquell document, el consistori «assumia» els resultats de la consulta popular, celebrada el 17 d'abril a Blanes i Lloret de Mar i «s'expressava oficialment la negativa expressada per la ciutadania de Blanes a les urnes» al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. «És el que vam decidir tots els grups municipals» va recordar Lupiáñez. 

L’AJUNTAMENT DE LLORET ES PERSONARÀ CONTRA EL RECURS
Per contra, l'Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva marítima) sí que es personarà en el procés judicial com a part afectada. Una decisió que, segons va explicar fa uns dies l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU) parteix també d'una moció aprovada en el ple del mes de desembre de 2015, per la qual es va revocar la decisió de convocar una consulta popular sobre el projecte de prolongació de la C-32 i en la qual s'instava al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a iniciar «immediatament» la construcció de la «Ronda de la Costa Brava Sud». Va ser aprovada amb 16 vots a favor (CiU-ERC, PPC, Millor i PSC) i 5 en contra (C's, ICV-EUiA i A Lloret Sí, es Pot).
D'altra banda, les entitats que estan a favor i en contra d'aquest projecte, segueixen mobilitzant-se. De moment, l'Associació La C32 per Lloret, que presideix Pascal Soriano, té previst realitzar avui una conferència a favor «de la via ràpida».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada