dimarts, 28 de febrer del 2017

356) CRÒNICA TRES-CENTES CINQUANTA SIS DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Blindatge bipartit unionista a José Villarejo. 
PP i PSOE s'oposen a la citació de l'excomissari per declarar en la comissió de l'operació Catalunya. 
Admesa una altra querella contra Carme Forcadell. 
El TSJC amplia la causa als altres membres de JxSí de la Mesa del Parlament. 
Alerta Solidària de costat amb Valtònyc.
"La justícia espanyola condemna a les qui lluiten per abolir les discriminacions", diu. 


  
[Barcelona (República Catalana) 28/02/2017]  
L’AMIC DEL POBLE  

Ni el PP ni el PSOE pensen citar cap dels ex-comissaris policials de l'etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l'Interior perquè declarin al Congrés dels Diputats en la comissió d'investigació de l'anomenada operació Catalunya. En canvi, ambdós partits volen prémer l'accelerador perquè es coneguin abans d'acabar el maig les conclusions de la comissió, que disposa de tres mesos a partir de la setmana del 6 de març --quan s'espera que sigui constituïda-- per treure l'aigua clara sobre la suposada operació de persecució a polítics independentistes.
En el punt de mira de les altres forces parlamentàries pel que fa a peticions de compareixença hi ha, molt particularment, José Villarejo. Aquest comissari està assenyalat com l'home clau en l'execució d'aquesta operació, ja que suposadament tenia entre les seves competències el procés independentista, que es pretenia debilitar aixecant escàndols. PP i PSOE, en canvi, no volen que cap dels comissaris, alguns dels quals estan implicats en casos judicials oberts, desfilin pel Congrés. Argumenten que pretenen evitar que la comissió esdevingui "un circ".  

NOVA QUERELLA CONTRA CARME FORCADELL 
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit una nova querella de la Fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. L'acte diu que la sala civil i penal del TSJC ha acordat admetre a tràmit la querella contra els investigats per prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional (TC). S'acusa Forcadell de permetre votar una resolució a favor del referèndum independentista a la cambra catalana, i s'amplia la querella als membres de la Mesa de Junts pel Sí, Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet.  
Aquesta querella se sumarà a la causa que ja tenia oberta el TSJC contra la presidenta del Parlament de Catalunya per permetre que el ple de la cambra votés el full de ruta independentista.  

ALERTA SOLIDÀRIA DE COSTAT AMB VALTÒNYC 
http://www.llibertat.cat/2017/02/valtonyc-128083.jpg
Dilluns l'Audiència Nacional espanyola va fer pública la condemna a 3 anys i mig de presó pel cantant Valtònyc i des de llavors no ha deixat de rebre mostres de suport. El col·lectiu Alerta Solidària ha emès un comunicat atacant la justícia espanyola pel cas. Alerta Solidària crida a la mobilització al carrer i a l'organització en el Grup de Suport que s'ha creat. Per Alerta Solidària, "la justícia espanyola condemna a les qui lluiten per abolir les discriminacions, en aquest cas, utilitzant la música com a forma de protesta i per lluitar pels drets socials". El col·lectiu diu que "l'estat capitalista espanyol" criminalitza la llibertat d'expressió i ho contraposa amb les sentències a Urdangarín i Diego Torres. El comunicat explica que Valtònyc presentarà recurs al Tribunal Suprem. "Cap sentència el farà callar", asseguren. El col·lectiu solidari aprofita per denunciar "la greu situació en la que ens trobem quan la justícia espanyola criminalitza als músics per les seves lletres mentre absol polítics i borbons". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada