dimecres, 15 de febrer del 2017

347) CRÒNICA TRES-CENTES QUARATA SET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Jorge Fernández Díaz 
El Congrés de Diputats reactiva la comissió sobre l'Operació Catalunya 
El digital Público revela que Sánchez-Camacho va lliurar a Interior el material del primer informe contr aels Pujol. 
Soraya vol un cordó sanitari contra l’independentisme que esquitxa fins a C’s. 
La vicepresidenta del govern espanyol censura Albert Rivera per insinuar que les tesis sobiranistes sobre la politització del TC podrien tenir fonament. 


 
[Barcelona 15/02/2017]  
L’AMIC DEL POBLE  

Els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats han decidit emprendre la constitució d'una comissió d'investigació sobre l'anomenada operació Catalunya, el presumpte ús de recursos del Ministeri de l'Interior per escometre dirigents de formacions independentistes catalanes.
La reactivació es produeix després que l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz hagi superat el període de convalescència posterior a una intervenció quirúrgica, que havia motivat al gener l'ajornament de la constitució de la comissió, impulsada el setembre. Segons fonts parlamentàries, està previst que els grups es reuneixin dijous per decidir la composició de la mesa. 

MÉS SOBRE SÁNCHEZ-CAMACHO 
D'altra banda, el diari digital Público hi torna aquest dimecres amb una altra informació acompanyada de nous àudios fruit de la seva investigació sobre el paper d'Alícia Sánchez-Camacho en l'inici de l'operació Catalunya. Segons aquest mitjà, l'exlíder del PP català va lliurar a Interior el material que va fonamentar el primer informe sobre la família Pujol Ferrusola.
El digital Público, citant el contingut d'una nota informativa que atribueix a la Comissaria General de Policia Judicial, també revela que el Ministeri d’Interior del Govern espanyol coneixia el contingut de la conversa de La Camarga entre Sánchez-Camacho i Vicki Álvarez, ex de Jordi Pujol junior, abans que el comissari José Villarejo obtingués el testimoni de Vicki Álvarez. 
Aquesta informació posa de manifest, així mateix, el pes que van tenir els periodistes del diari El Mundo Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta com a avaladors de la falsa identitat sota la qual Villarejo va obtenir el testimoni de Vicki Álvarez.  

EL CORDÓ SANITARI DE SORAYA 
De l'Operació Catalunya a l'ofensiva general de l'Estat 
Albert Rivera i Soraya Sáenz de Santamaría s’han enganxat aquest matí al Congrés de Diputats per la renovació de magistrats del Tribunal Constitucional. El líder de Ciutadans ha afirmat que “no és bona idea” la possibilitat que un exdiputat del PP sigui el nou president de la institució –el Partit Popular vol que Andrés Ollero, representant del PP al Congrés de Diputats durant 17 anys, ocupi el càrrec--. La vicepresidenta del Govern espanyol ha censurat les crítiques de Rivera i l’ha instat a “no donar arguments als qui critiquen [la independència del TC]”. Soraya ha mostrat així una voluntat clara de crear un cordó sanitari contra el sobiranisme per no alimentar-lo i, fins i tot, ha amonestat Rivera. 
Soraya Sáenz de Santamaría ha carregat així contra el líder de Ciutadans per la sola insinuació que els independentistes catalans puguin tenir raó en les crítiques al nomenament de membres de l’alt tribunal espanyol. En concret, li ha etzibat que “la major mostra de la independència de l’òrgan és la seva unanimitat” i que “la major mostra” de respecte a la “independència” del TC “és no donar arguments als qui la critiquen cada dia”.
La reacció de Soraya ha arribat després del comentari de Rivera sobre el debat al voltant del successor de l’exmilitant del PP Francisco Pérez de los Cobos: “Veiem amb preocupació que vostès no han entès que aquest país està canviant. Es comencen a sentir noms de propostes d’exdiputats del seu partit per presidir el TC sense comptar amb la voluntat i l’acord dels diferents partits polítics”. En aquest sentit, ha dit que “discrepem d’aquest sistema en què Ferraz i Gènova es reparteixen els poders”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada