divendres, 13 de gener del 2017

Sindicats dels diversos cossos policials organitzen una manifestació contra la CUP

La formació anticapitalista considera "una amenaça a la societat democràtica" la marxa de policies del 17 de gener.
Anna Gabriel Sabaté alerta de "l'assetjament a càrrecs electes i l'escarni de persones ferides".
Toni Castejón, portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra va parlar davant diversos mitjans de comunicació per presentar la nova plataforma i apel·lant a "no instrumentalitzar políticament els cossos policials". 
El lletrat del policia, l'exfalangista Josep Maria Fuster Fabra, manifesta en el redactat de la denúncia que "el agente se encontraba fuera de servicio", en contradicció amb el que s'afirma a l'informe mèdic de l'Hospital del Mar. 
Un comandament de la Guàrdia Urbana davant la regidora Maria José Lecha durant una protesta del Sindicat Popular de Venedors Ambulants   









 
DIRECTA 13/01/2017 
Jesús Rodríguez 

Resultat d'imatges de franco ha vuelto
El 24 de novembre es va celebrar a Barcelona la primera trobada de la Plataforma Professional, un espai de coordinació dels sindicats de la Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia (CNP) espanyola, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana --també hi són representades l'Ertzaintza, la Policia Foral de Navarra i diverses policies portuàries i duaneres.-- És des d'aquest nou marc de coordinació, que alguns funcionaris de policia han donat a conèixer a les xarxes socials amb missatges com "Vamos a la guerra!", "Por nuestra dignidad" o "En la calle todos somos iguales", des d'on es convoca la manifestació que el pròxim 17 de gener recorrerà els carrers del centre de Barcelona sota el lema "Ja n'hi ha prou!".  

Castejón, antic antiavalot de la Brigada Mòbil dels Mossos 
En el cartell de convocatòria es diu textualment: "Per la dignitat policial, pel respecte institucional, per la garantia jurídica de les nostres funcions i per la nostra seguretat". Toni Castejón, portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) va parlar davant diversos mitjans de comunicació per presentar la nova plataforma i apel·lant a "no instrumentalitzar políticament els cossos policials". Castejón --antic antiavalot de la Brigada Mòbil dels Mossos-- és el mateix representant sindical que la passada legislatura va comparèixer --fent tasques d'assessorament-- al costat d'Albert Ribera (C's) a la sala de premsa del Parlament de Catalunya. Un altre dels portaveus de la plataforma és Alfredo Perdiguero, ex militant de C's i actualment afiliat a Vox, que va participar de la trobada en nom del Sindicato Independiente de la Policia Española.  
Les fílies i les fòbies polítiques de la nova plataforma sindical s'han explicitat en el marxandatge que convoca a la manifestació del 17 de gener. Al cartell es pot veure una fotografia del regidor de la CUP-Capgirem Barcelona Josep Garganté al ple de l'Ajuntament de Barcelona i la frase "Assetjament constant a la Guàrdia Urbana i policia en general i impunitat delictiva per part de membres de la CUP". La crida a manifestar-se, capitanejada a Barcelona pel Sapol --sindicat majoritari entre els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona-- ha anat en paral·lel a una denúncia penal contra les també regidores cupaires al consistori de la capital catalana, Maria Rovira i María José Lecha. En aquest cas, l'embranzida judicial du la signatura del sindicat de funcionaris CSIF.
Els fets en litigi es remunten a l'1 de desembre de 2016, quan Garganté i l'activista de Tras la Manta Esteban Yanischevsky estaven citats a judici per un presumpte delicte de coaccions a un metge del centre sanitari Peracamps. El mateix metge va dir que no era conscient d'haver presentat mai una denúncia i, per tant, el regidor i l'avi activista van ser absolts. A la porta de la Ciutat de la Justícia, però, desenes de policies de paisà --acompanyats d'un líder de l'extrema dreta-- van increpar Garganté quan entrava a l'edifici, fins al punt d'impedir-li fer declaracions davant de la premsa. Lecha i Rovira, en companyia de desenes de manifestants, van provar de fer un cordó per apartar els policies del punt on es feia la roda de premsa.  

Antiavalot de la Guàrdia Urbana 
Segons el policia que ha interposat la denúncia i que respon a les inicials E.R.Z., Lecha i Rovira li van propinar "patadas en las piernas", "golpes bajos en el abdomen y costillas" i li van dir "torturador" i "si ya te conocemos, policia de mierda". L'agent fa constar que actualment està adscrit a la Unitat de Suport Policial (USP) de la Divisió de Seguretat, els anteriorment coneguts com a UPAS, antiavalots de la Guàrdia Urbana. 

Lletrat ex falangista 
Malgrat tot, no aporta cap prova de l'agressió, només una fotografia on segons el seu advocat: "En el rostro del agente se puede ver la expresión que describe el impacto de los golpes, que le están propinando las regidoras, que se encuentran de espaldas a la foto". El lletrat del policia, l'exfalangista Josep Maria Fuster Fabra, manifesta en el redactat de la denúncia que "el agente se encontraba fuera de servicio", en contradicció amb el que s'afirma a l'informe mèdic de l'Hospital del Mar, on es diu "refiere dolor en tibia izquierda y parrilla costal izquierda tras agresión mientras trabajaba".
El jutjat que ha rebut la denúncia considera que els fets descrits podrien constituir un delicte lleu de lesions, sempre i quan se celebri el judici i es pugui confirmar la veracitat. Fuster Fabra, però, ha recorregut la decisió judicial al·legant que estaríem davant "d'un delicte contra la llibertat sindical i la llibertat d'expressió, els drets fonamentals i les llibertats públiques, atemptat i desobediència a l'Autoritat i als seus funcionaris públics, desordres públics, coaccions, amenaces, injúries, lesions, amb l'agreujant d'haver-se comès els fets moguts per l'odi que els denunciats tenen als funcionaris públics i a tots els membres de la Policia i la Guàrdia Urbana". 

La CUP ho considera "una amenaça a la societat democràtica" 
Maria José Lecha parla des de la sala de premsa de l'Ajuntament de Barcelona 
Representants de la CUP en l'àmbit municipal i nacional han reaccionat a la denúncia penal contra les regidores i a la convocatòria de manifestació amb una roda de premsa. Anna Gabriel Sabaté, Gabriela Serra, Josep Garganté, María José Lecha, Maria Rovira i David Aranda --de l'organització antirepressiva Alerta Solidària-- han comparegut aquest divendres a la sala de premsa de l'Ajuntament de Barcelona. "Trobem inadmissible aquesta manifestació on sindicats defensen la impunitat policial, lluitarem contra els abusos policials i per la defensa dels drets humans. I demanem a Colau, Recasens i Trapero que actuïn en conseqüència", ha dit Aranda.
Cal recordar que aquesta mateixa setmana el Sindicat de Policia de Catalunya (SPC) va emetre un comunicat on celebrava l'absolució de dos antiavalots acusats de lesionar l'ull del jove antifeixista Pau Andaluz. Anna Gabriel Sabaté ha afegit: "Amb aquesta manifestació es busca poder assetjar càrrecs electes i fer escarni de persones ferides per les seves actuacions. L'amenaça velada de la manifestació del 17 de gener, és una amenaça no a l'Esquerra Independentista sinó a la societat democràtica". A més ha demanat a la Fiscalia de Delictes d'Odi "que estigui atenta a la presència de membres de l'extrema dreta a la manifestació", tal com va passar a la concentració de l'1 de desembre a la Ciutat de la Justícia.
Des de la CUP de Barcelona, María José Lecha ha considerat "s'ha d'aïllar políticament i socialment aquests sectors ultres, que pugnen gelosament per protegir la seva impunitat, és necessari que Ada Colau i Amadeu Recasens deposin la seva actitud d'obviar el comportament d'aquests sectors minoritaris de la Guàrdia Urbana" i Maria Rovira ha afegit "la denúncia interposada contra nosaltres és absolutament ridícula, ells mateixos reconeixen que els incidents van començar quan decideixen rebentar la nostra roda de premsa".
El sindicat de funcionaris CSIF, que en un primer moment s'havia sumat a la manifestació del 17 de gener, ha emès un comunicat d'última hora on es desmarca i fa una crida a no participar-hi. Tampoc hi serà el sindicat majoritari SAP-UGT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada