dijous, 12 de gener del 2017

Presentació del documental Poble Rebel

Al Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/01/2017 
Banyoles (Pla de l’Estany).- 

El documental Poble Rebel es presenta aquest divendres, 13 de gener, a 2/4 de 8 del vespre, al Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany, a Banyoles. En concret, alguns membres de l’equip del documental faran un passi del teaser i explicaran la gènesi i objectius del projecte.
Poble Rebel es proposa resseguir la història dels moviments i accions de dissidència a Catalunya des del 1974 fins a l’actualitat. Recull casos i testimonis des de la resistència antifranquista dels darrers anys de la dictadura fins als actuals moviments socials, passant pel moviment llibertari, l’independentista, etc. El mínim comú de les experiències que es retraten és la desobediència i l’impuls des de la base.
L’equip del documental ha posat en marxa un procés de micromecenatge per tal de recaptar finançament per a la realització del projecte. 
Aquesta és la sinopsi del documental:
Hi ha una Catalunya dissident i combativa que perviu i resisteix sota la capa del relat oficial. Una Catalunya on --des dels temps de la fal·làcia de la Transició-- la desobediència, la dissidència o l'autoorganització davant la misèria ha estat i és palpable, com també la via repressiva per eradicar-les. Poble Rebel es proposa, com a llarg metratge documental, endinsar-s'hi, explorar-la, amb un zoom que apunta i enfoca les quatre últimes dècades: arranquem el 1974 amb l'assassinat de Salvador Puig i Antich i apareixem --topant pel camí amb la mal anomenada “crisi” de 2008--, a les lluites del aquí i de l'ara, analitzant-ne el context polític, econòmic i social. Tot, per entendre com i perquè neixen, creixen i s'organitzen els moviments socials. Tot, per mostrar el principi fonamental d'acció/reacció en ambdues direccions: moviments socials vers sistema i sistema vers moviments socials.
Podràs descobrir més detalls i les recompenses que obtindràs si recolzes el projecte a:
També podràs trobar més detalls a l'entrevista que hi ha a l'Ariet: [http://tinyurl.com/entrevistapoblerebel]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada