dijous, 12 de gener del 2017

Oleguer Pujol evita la presó preventiva

Oleguer Pujol, avui a l'Audiència Nacional 
La Fiscalia havia demanat al jutge aquesta mesura sense fiança per “risc de reiteració delictiva”
El magistrat li ha retirat el passaport  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/01/2017 
Queralbs (Ripollès).- 

Llegim a EL TRIANGLE que el jutge instructor del cas Pujol, José de la Mata, ha descartat empresonar preventivament Oleguer Pujol Ferrusola. Tot i que no li ha imposat cap fiança, el magistrat li ha retirat el passaport. La Fiscalia Anticorrupció li havia sol·licitat que ordenés l’ingrés en presó preventiva sense fiança argumentant que existia “risc de reiteració delictiva”.
Els fiscals Juan José Rosa i José Grinda han formulat aquesta petició després que el fill més jove de l’expresident Jordi Pujol hagi declarat per primer cop a l’Audiència Nacional en el marc de la macrocausa sobre els Pujol Ferrusola. Si De la Mata hagués acceptat la petició de la Fiscalia, Oleguer Pujol hagués sigut el primer fill de Jordi Pujol Soley i Marta Ferrusola que va a la presó.
El benjamí dels Pujol Ferrusola està imputat per blanqueig de capitals. La causa sobre els diners que va percebre a canvi de suposades tasques de mediació en l’operació de compravenda de més d’un miler d’oficines del Santander, l’any 2007, va ser la darrera que es va incloure, arran de la inhibició de l’instructor original, Santiago Pedraz, en la macrocausa sobre la fortuna familiar.
Segons els fiscals, hi ha indicis suficients, com ara maniobres opaques, per creure que Oleguer Pujol podia seguir blanquejant diners. Ahir dimecres, els també imputats Javier de la Rosa fill i José Maria Vilallonga pare i fill havien desvinculat Oleguer Pujol de les gestions sobre la compravenda i de la canalització de fons mitjançant una trama d’empreses radicades a les Illes Verges britàniques. 

Javier de la Rosa junior culpa el gendre de Zaplana 
Els imputats que van declarar ahir dimecres a l'Audiència Nacional del Regne d’Espanya sobre les comissions de l’empresari Oleguer Pujol Ferrusola, han assenyalat que Luis Iglesias, soci d'Oleguer i gendre de l'exministre Eduardo Zaplana, que ja no es troba imputat en el cas Pujol, és qui va tenir la idea de defraudar. L'han assenyalat Javier de la Rosa fill i José Maria Vilallonga pare i fill, que han desvinculat Oleguer Pujol, això sí, de l'operació en la qual es van repartir 11,5 milions en comissions, afirmant que Oleguer Pujol Ferrusola no hi va intervenir. Segons els investigats que han declarat aquest dimecres, Iglesias --i no Oleguer Pujol-- va ser el responsable de les gestions sobre la compravenda i de la canalització de fons. De la Rosa fill, per la seva part, assegura haver percebut 2,6 milions i haver-los declarat al Regne Unit, on residia. La seva germana, Gabriela, també imputada, ha negat estar relacionada amb els fets sota investigació i s'ha emparat en el seu dret a no declarar.
En el punt de mira d'aquesta tongada de compareixences hi ha l'operació de compravenda de 1.152 sucursals del Santander, amb la qual Oleguer Pujol va cobrar uns 2,5 milions per fer-ne de mitjancer, uns diners que, segons els investigadors, va ocultar amb una trama societària on les empreses radicades a les Illes Verges britàniques Ard Choille BV i Marway BV, controlades pel despatx de la Haia ITPS Group, van jugar un paper clau. La Fiscalia creu que les comissions es van dissimular sota l'aparença de contractes d'assessorament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada