dilluns, 9 de gener del 2017

Jordi Pujol Ferrusola hauria evadit 4,5 ME mentre se l'investiga

La UDEF destaca la "llibertat de moviments" de l’empresari Pujol Ferrusola. 
L’Audiència Nacional compleix 40, quan substituí el TOP. 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/01/2017 
Bolvir (Baixa Cerdanya).-  

Llegim a EL TRIANGLE que l’empresari Jordi Pujol Ferrusola ha aconseguit que gairebé 4,5 milions d'euros evitin l'acció de la justícia des que s'han iniciat les investigacions sobre ell, publica el diari ABC citant les conclusions d'un informe amb data del passat 27 d'octubre que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia espanyola ha remès a l'Audiència Nacional del Regne d’Espanya, que compleix 40 any d’existència i que substituí el Tribunal d’Ordre Públic (TOP), i aquest tribunal franquista d’excepció havia substituït el Tribunal de Repressió de la Maçoneria i el Comunisme.
Segons ABC, Jordi Pujol Ferrusola i la seva ex-esposa, Mercè Gironès, han emprat una trama a l'estranger per amagar els fons, dels quals es diu que ara són "de difícil i d'impossible localització" per l'agilitat de les transaccions internacionals i per "la llibertat de moviments" dels investigats, una referència clara a la manca de les mesures cautelars més dures contra ells.
Aquestes conclusions es basen en l'anàlisi dels moviments de diners de la societat Iniciatives, Marketing i Inversions. La UDEF indica que Jordi Pujol Ferrusola va engegar un procés invers al que va iniciar anys abans: va començar a treure a l'exterior els diners que anteriorment, i suposada, havia blanquejat. En aquestes operacions, afirmen els investigadors, l’empresari Pujol Ferrusola va procurar posar tants diners com li era possible fora de l'abast de les autoritats espanyoles mitjançant "comptabilitat creativa o maquillatge comptable".
En el punt de mira de la UDEF hi ha préstecs que sospita que són ficticis, en el marc d'operacions efectuades per Jordi Pujol Ferrusola a Mèxic l'any 2014: l'adquisició de la societat Ecrem i els enviaments de diners a aquesta mercantil i a una altra, Anzuelos Soluciones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada