dimecres, 11 de gener del 2017

Els fills de De la Rosa declaren pel cas Pujol

De la Mata també ha demanat que compareguin a Holanda els amos d'ITPS Group, que controla societats de les Illes Verges Britàniques. 
Demà dijous està previst que declari el mateix Oleguer Pujol Ferrusola. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/01/2017 
Queralbs (Ripollès).-  

Llegim a EL TRIANGLE que Javier i Gabriela de la Rosa, fills del financer Javier de la Rosa, declaren aquest dimecres com a imputats a l'Audiència Nacional del Regne d’Espanya en el marc del cas Pujol. Van ser citats el passat mes de desembre quan el jutge instructor José de la Mata va assumir també les indagacions sobre Oleguer Pujol, conduïdes pel seu col·lega Santiago Pedraz fins que es va inhibir. Demà dijous està previst que declari el mateix Oleguer Pujol Ferrusola. Pel que fa als fills de De la Rosa, se'ls vincula amb l'ocultació de comissions suposadament cobrades amb relació a l'operació de compravenda de més d'un miler d'oficines del Santander, l'any 2007, en la qual va participar Oleguer Pujol. Un informe remès per la UDEF a l'Audiència Nacional atribueix a membres de les famílies Pujol i De la Rosa una concertació per amagar a Hisenda pagaments de 13 milions d'euros per suposades tasques de mediació en aquell traspàs.
Així mateix, De la Mata ha citat perquè declarin des dels Països Baixos, també aquest dimecres, els ciutadans neerlandesos John Willekes MacDonald i Jacob Broers, amos d'ITPS Group, que controla des de La Haia societats radicades a les Illes Verges Britàniques sota investigació, Marway BV i Ard Choille BV. Com ha explicat EL TRIANGLE (veure núm. 1239, del passat 21 de desembre), ITPS és un despatx dedicat a l'elusió fiscal on convergeixen diverses trames de corrupció catalanes, entre les quals hi ha també les dels casos Pretòria i ITV, així com la controvertida privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada