dilluns, 9 de gener del 2017

Adif aposta per l'alumini



Reacciona als robatoris de coure instal·lant cables que tenen "similars prestacions però sense valor en el mercat" en trams de l'AVE cap a Perpinyà 





 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/01/2017 
Figueres (Alt Empordà).- 

Llegim a EL TRIANGLE que els reiterats robatoris de coure en les obres de la línia de tren d'alta velocitat que connecta amb Perpinyà (Rosselló) fonamenten la decisió d'Adif, l'empresa estatal d'infraestructures ferroviàries, de substituir els cables d'aquest metall per altres d'alumini, que assegura que tenen "similars prestacions" de conductivitat però "sense valor en el mercat".
Adif, de fet, acaba d'adjudicar un contracte per subministrar i col·locar 90 quilòmetres de cables del tram de les Borges Blanques-L'Espluga de Francolí, pressupostat amb 1,4 milions d'euros i marcat amb un termini d'execució de 10 mesos. A més, l'empresa pública explica que està instal·lant cablejat d'alumini en altres trams entre Lleida i Barcelona.
Així mateix, ha comunicat que estan implementant altres mesures de seguretat, entre les quals destaquen la instal·lació de circuits tancats de TV i detectors d'intrusions, així com un increment de patrulles de seguretat privada i un reforç de la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i les policies locals. Adif assegura que els robatoris a la xarxa ferroviària catalana han caigut un 74,6% entre el gener i l'octubre del 2016 en comparació als mateixos mesos del 2015, dada que atribueix a les mesures i les operacions policials posades en marxa contra grups de delinqüents organitzats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada