dimecres, 11 de gener del 2017

319) CRÒNICA TRES-CENTES DINOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La fiscalia demana presó per uns acudits sobre Carrero Blanco. 
Mentre, el Tribunal Europeu de Drets Humans qüestiona la decisió que va prendre el Constitucional sobre la crema de les fotos del rei. 
Involucren dos detectius de Método 3 amb l''operació Catalunya'. 
L'exdona de Julián Peribáñez estira de la manta i denuncia amenaces. 
  

[Barcelona (República Catalana) 11/01/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

La noia de 21 anys anomenada Cassandra, però coneguda a les xarxes socials com @kira_95, ha denunciat a través del seu compte de Twitter que la fiscalia li demana "dos anys i sis mesos de presó, i més de 3 anys de llibertat vigilada per haver fet uns acudits sobre Carrero Blanco. Només això, acudits sobre un dictador". El Fiscal també demana "vuit anys d'inhabilitació absoluta" per a la jove, de manera que, en el cas que tiri endavant aquesta petició, no podrà accedir a cap càrrec públic durant aquest període de temps.
La fiscalia acusa la jove estudiant d'Història d'un "delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme", així com "d'enaltiment del terrorisme". Cassandra assegura que ha fet piulades semblants sobre molts altres personatges. "En el meu Twitter també he fet més acudits sobre altres personatges públics, que passa amb aquest de Carrero Blanco?", es pregunta. "No tenia la intenció d'humiliar a ningú", assegura la jove, "no sé per què han d'acusar-me d'humiliació a les víctimes del terrorisme... si elles ho senten així, que em denunciïn elles, no?".
Cassandra ha rebut suports a través de les xarxes socials, com el del diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián: "Suposo que 'Billy El Niño' mai ha estat jutjat perquè no va fer ningun acudit sobre Carrero Blanco durant els 9 dies que va torturar a Lidia Falcón". 

La Cort Europea de Drets Humans qüestiona la decisió del TC 
El Tribunal Europeu de Drets Humans, per la seva banda, ha posat en dubte la decisió que va prendre el Tribunal Constitucional del Regne d’Espanya, respecte a la decisió de no emparar sota la llibertat d'expressió la crema de fotos del rei que van dur a terme dos encaputxats durant la Diada del 2011. El tribunal d'Estrasburg considera objecte de debat si la llibertat d'expressió ha d'estar, o no, per sobre de les injúries a la Corona. 

Involucren dos detectius de Método 3 amb l''operació Catalunya' 
Julián Peribáñez, sense casc
Dos dels detectius que van treballar a l'agència Método 3 --famosa pels espionatges pagats pel FC Barcelona de Joan Laporta i per l'enregistrament de la conversa de La Camarga entre Alícia Sánchez Camacho i Vicki Álvarez-- han estat implicats en l'anomenada operació Catalunya per l'exparella d'un d'ells, publica aquest dimecres l'Ara.
Segons aquesta informació, l'exdona del detectiu Julián Peribáñez assegura que tant ell com Antonio Tamarit van cobrar de la Policia Nacional espanyola per elaborar informes sobre polítics catalans i per fer seguiments a comandaments dels Mossos d'Esquadra i membres de la família Pujol Ferrusola. Aquesta persona ha denunciat la setmana passada que va rebre amenaces per part de Peribáñez després d'haver facilitat a Francisco Marco, director de l'extinta Método 3, missatges de WhatsApp i de correu electrònic que suposadament posarien de manifest la col·laboració.
Segons el relat de la denúncia, revelat per l'Ara, l'enviament d'aquesta informació a Marco va enutjar Peribáñez, a qui la denunciant atribueix amenaces de demandar-la i de prendre-li la seva filla si no signava documents amb què el detectiu volia desacreditar el contingut dels missatges.
Marco, d'altra banda, va utilitzar aquells missatges per presentar una denúncia, centrada en l'ús de confidents per part de la intel·ligència de la Policia Nacional espanyola i de fons reservats per fer seguiments a polítics, ha explicat al mateix diari. Assegura que es va ordir un operatiu policial contra ell en el marc de l'operació Catalunya --engegada contra el procés d’autodeterminació--, amb l'objectiu de protegir confidents, com suposadament serien Peribáñez i Tamarit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada