dimecres, 4 de gener del 2017

316) CRÒNICA TRES-CENTES SETZE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

http://www.llibertat.cat/2017/01/ferida-126142.jpg
El menor ha publicat una fotografia amb la lesió 
La direcció nacional d' Òmnium Cultural es desmarca de la iniciativa convocada a Vic (Osona) per rebre els Reis d'Orient amb fanalets amb l'estelada.Un jove de Resisteix Lleida denuncia una agressió de la Guàrdia Urbana a Lleida. 
Hi ha convocada una concentració el 5 de gener en suport al noi. 
Una parella de la Guàrdia Civil "increpa" i "vexa" el tinent d'alcalde de Gata (Podem) per parlar valencià. 
Jaume Monfort reclama a la Generalitat valenciana que garanteixi el dret dels valencianoparlants a utilitzar la llengua. 
Òmnium Cultural, com organització de la classe hegemònica, es desmarca de la iniciativa dels fanalets independentistes a Vic, demostrant que la burgesia nacional catalana no passa del folklore i s’oposa totalment a una ruptura real amb l’Estat espanyol, el seu més apreciat protector. 
Jordi Cuixart assegura que "aquest tipus d’accions no concorden amb el pla de treball de l’entitat". 


[Barcelona (República Catalana) 04/01/2017]  

Un noi de 16 anys de 'Resisteix Lleida' ha fet pública una agressió de la Guàrdia Urbana que li ha causat ferides a la cama, el llavi i el cap. Els fets haurien passat dilluns quan el menor estava enganxant cartells independentistes. Segons el noi, un cotxe patrulla el va seguir quan tornava a casa i, malgrat que es va amagar a un aparcament, dos agents el van trobar. Va ser llavors quan van començar a agredir-lo amb una porra extensible i el van fer tornar allà on havia deixat el cubell amb cola. El menor denuncia que van amenaçar-lo amb fer-li beure la cola i que, malgrat ser dos agents, l'altre policia no va fer res per impedir la pallissa. 
Fonts de l'Ajuntament de Lleida han assegurat que no hi ha hagut cap tipus d’agressió i que la ferida que mostra el noi en una fotografia se la va fer ell mateix perquè "va ensopegar quan fugia". L'organització 'Resisteix Lleida' ha catal·logat de mentida la versió policial: " El part de lesions i la nul·la credibilitat d'un cos amb nombroses denúncies per agressions, demostren que va sofrir una pallissa. L'ajuntament difon la versió policial i per tant també és culpable. No deixarem de denunciar-ho i les seves mentides només ens donen més ràbia." La CUP - Crida per Lleida ha demanat una reunió amb la tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana Sara Mestres per tractar el cas. S'ha convocat una concentració demà dia 5 a les 12 del migdia davant de la comissaria de la Guàrdia Urbana per denunciar l'agressió i mostrar la solidaritat amb el noi.  

Una parella de la Guàrdia Civil "increpa" i "vexa" el tinent d'alcalde de Gata de Gorgos (Podem) per parlar valencià 
http://www.directe.cat/imatges/noticies/captura-de-pantalla-2017-01-03-a-las-16.23.50.png
Jaume Monfort 
La catalanofòbia traspassa fronteres, el tinent d'alcalde de Gata de Gorgos i secretari general de Podem de Marina Alta (País Valencià), Jaume Monfort, denuncia a través d'un vídeo a Twitter que ha estat víctima d'un cas de valencianofòbia per part d'una parella de Guàrdia Civil que el va increpar i vexar per parlar en valencià: "estem a Espanya, parla en espanyol".
Els fets que es varen produir el 6 de desembre, dia de la Constitució, han agafat volada un cop la Guàrdia Civil, després que li reclamés la documentació per prendre nota de l'incident, hagi obert una nota interna on afirma que Monfort els hi va "parlar malament". Una actitud que el secretari general de Podem considera "franquista". Monfort demana a la Generalitat Valenciana que garanteixi els drets dels valencianoparlants i que la Guàrdia Civil rectifiqui. 

La direcció nacional d' Òmnium Cultural es desmarca de la iniciativa convocada a Vic (Osona) per rebre els Reis d'Orient amb fanalets amb l'estelada.
Jordi Cuixart assegura que "aquest tipus d’accions no concorden amb el pla de treball de l’entitat". 
Els fanalets de Vic, qüestió d'Estat 
Després de la polèmica que ha generat la proposta, el president de l'entitat, Jordi Cuixart, ha enviat una carta a tots els presidents territorials per desmarcar-se de l'acció, assegurant que "no concorda" amb "el pla de treball" de l'entitat. A la carta, Cuixart ha demanat als presidents territorials d’Òmnium ser més "curosos" amb les campanyes que es fan al marge de l'organització nacional i els ha reclamat que s'abstinguin de "fer o col·laborar en qualsevol acció no pròpia de l'entitat". Cuixart ha lamentat que el suport d'Òmnium Osona a la proposta de l'ANC de Vic "s'hagi interpretat com una iniciativa a nivell nacional" de tota l'entitat i ha afegit: "Com bé sabeu, aquest tipus d’accions no concorden ni amb el pla de treball de l’entitat --vàlid per a totes les seus territorials-- ni amb la campanya nacional que ara mateix centra bona part dels esforços de l’entitat: Lluites compartides. Tampoc concorden amb la nostra voluntat de seguir treballant per normalitzar l’imaginari col·lectiu de país on tothom s’hi senti representat, sense renúncies i amb tota la diversitat que ens caracteritza com a societat", escriu Cuixart. 
El president d'Òmnium Cultural ha advertit que ara per ara l'activitat de les entitats sobiranistes i les institucions i partits independentistes "estan sent mirades amb lupa pels qui s’oposen a un referèndum sobre la independència i al dret a proclamar la República catalana en el cas de victòria del 'sí’".  
Ahir, la notícia del dia a nivell espanyol van ser els fanalets de Vic. 
La polèmica es va desencadenar dilluns quan les seccions locals de Vic d'Òmnium i l'ANC van animar als assistents a la cavalcada dels Reis a portar fanalets amb estelades, un esdeveniment que es porta fent des del 2012. La iniciativa va rebre nombroses crítiques polítiques, especialment del PP i de C's. I també pel mateix Rajoy.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada