divendres, 2 de desembre del 2016

Suport unànime del ple municipal de Verges a l'edil de Vic Joan Coma


La CUP subscriu del tot el discurs pel qual està encausat, i PDECat i ERC, en part  






 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/12/2016 
Vic (Osona).- 

Llegim en la premsa convencional que tots els regidors del ple municipal de Verges (Baix Empordà), amb majoria de la CUP i PDECat i ERC a l'oposició, van votar ahir a favor d'una moció de suport al regidor de Capgirem Vic Joan Coma, acusat d'un delicte d'incitació a la sedició i citat a declarar a l'Audiència Nacional del Regne d’Espanya.
L'alcalde, Ignasi Sabater, va assumir les paraules de Coma, igual que la resta de regidors de la CUP al Consistori, que també les van ser seves.
La moció, similar a la ja aprovada el mes passat a Celrà, inscriu la intervenció de l'edil vigatà, en defensa de la declaració del Parlament de Catalunya, el 9 de novembre de 2015, en pro de la consulta sobre la independència celebrada un any abans, i instava a la desobediència de les institucions catalanes davant els tribunals i òrgans polítics i administratius de l'Estat espanyol.
Al marge de l'autoinculpació de Sabater i els altres edils cupaires a Verges, els regidors dels grups de CiU i ERC van declinar assumir totalment les paraules de Coma, per bé que només per matisos de discrepància política amb el discurs de la CUP, ja que l'edil de Vic (Osona) posava en qüestió el compromís de Junts pel Sí i els dos partits a l'hora de plantar cara a l'Estat.
Malgrat això, el portaveu del PDECat Cosme Hugas, va mostrar el suport del seu grup a l'alcalde davant qualsevol encausament judicial vinculat amb la defensa del procés català i va subscriure la resta del discurs, una actitud que també va manifestar la portaveu d'ERC, Susagna Mustera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada