dissabte, 3 de desembre del 2016

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 3 de desembre de 1970 mor a Carcassona l'anarcosindicalista Joan Benet Cherta

Necrològica de Joan Benet Cherta apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 4 d'abril de 1971
 Necrològica publicada a "Espoir" 
En el decurs de la Retirada de 1939 passà la frontera del Pirineu i va ser internat al camp de concentració d'Argelers de la Marenda. 
Des de Carcassona col·laborà en Le Combat Syndicaliste i Espoir. 





 
Joan Benet Cherta:  
El 3 de desembre de 1970 mor a Carcassona (Aude, Llenguadoc, Occitània) l'anarcosindicalista Joan Benet Cherta. Havia nascut en 1904 a Cervera del Maestrat (Baix Maestrat, País Valencià). Emigrat a Barcelona, es guanyà la vida fent de barber i de ben jovent s'adherí a la Confederació Nacional del Treball (CNT).
El juliol de 1936 participà en les lluites als carrers de Barcelona per a sufocar l'aixecament militar franquista i després s'enrolà com a milicià.
En el decurs de la Retirada de 1939 passà la frontera del Pirineu i va ser internat al camp de concentració d'Argelers de la Marenda (Rosselló). Posteriorment s'integrà en una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE).
Després de la Segona Guerra Mundial s'instal·là a Carcassona on milità en la Federació Local de la CNT-AIT. En 1947 va ser nomenat tresorer de la Federació Local i posteriorment va ser membre de la Federació Local, exercint el càrrec de tresorer en els anys seixanta.
Col·laborà en els periòdics Le Combat Syndicaliste i Espoir.
Després d'una llarga malaltia, Joan Benet Cherta va morir el 3 de desembre de 1970 a Carcassona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada