dissabte, 3 de desembre del 2016

296) CRÒNICA DUES-CENTES NORANTA SIS DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Israel reobrirà el consolat a Barcelona gairebé vint anys després. 
El nou consol serà el controvertit advocat José Antonio Sánchez Molina. 
Les persones investigades per la crema de fotos del rei durant l’11 de Setembre es neguen a declarar davant l’Audiència Nacional. 
Partit Barça-Madrid amb aires d’independència catalana. 

 
[Barcelona (República Catalana) 03/12/2016]  
L’AMIC DEL POBLE 

Signe encobert que en el marc de les disputes entre estats per controlar l’estratègic port mediterrani de Barcelona quan existeixi una sobirania i independent república catalana ara l’Estat d’Israel recupera el consolat que havia tingut entre 1994 i 1998. Gairebé vint anys després, Catalunya recupera una molt esperada interlocució directe de la burgesia nacional catalana amb el país hebreu per aconseguir suport israelita en el procés d’alliberament nacional ja que poc o res espera el nacionalisme burgès català dels governs musulmans. El consolat serà honorari, igualment oficial però de menys rang que el consolat. Catalunya és una important destinació de turistes israelians, i els dos països mantenen bones relacions comercials. Políticament la Generalitat de Catalunya, ja des del temps de l’Exili i la creació de l’Estat sionista, ha cuidat molt les formes, i ha tingut molt interès en el país hebreu ja des dels anys dels governs Pujol, en que fins i tot hi havia una col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat i el Mossada través d’empresaris i comerciants de la comunitat jueva catalana. Aquest serà el tercer consolat honorari d’Israel a l’estat, després dels d’Andalusia i Extremadura.
Llegim que el portal VilaWeb ha contactat telefònicament amb l’ambaixada israeliana a Madrid, que aquest divendres ha confirmat el nomenament de José Antonio Sánchez Molina com a nou cònsol honorari. El nom d’aquest advocat català de religió jueva feia mesos que sonava, però no ha estat fins avui que l’ambaixada ha anunciat que el seu nomenament ja és oficial. Sánchez Molina és una figura controvertida a causa del seu passat feixista a Fuerza Nueva de Blas Piñar durant la Segona Restauració Borbònica. Com ja va informar VilaWeb en un article, aquest advocat especialitzat en dret mercantil, va participar d’unes agressions a militants del PSC a les primeres eleccions municipals de l’any 1979 a Blanes, juntament amb membres de Fuerza Nueva. El cas va arribar als tribunals. L’advocat, la víctima de l’agressió, i un dels agressors, confirmen la participació de Sánchez Molina en aquella agressió fixista.
Sánchez Molina es va llicenciar en dret per la UB (1985) i té un màster en direcció d’empreses a Esade (1987). Actualment porta aquest bufet , amb seu a Blanes i Barcelona, especialitzat en dret mercantil.
La reobertura del consolat després de gairebé vint anys arriba quan Catalunya ha endegat un procés d’independència i busca aliats estrangers. Precisament Israel ha estat un dels països que la Generalitat de Catalunya ha cuidat més, inclosa una visita oficial del president Artur Mas al país hebreu. 

Es neguen a declarar davant l’Audiència Nacional 
Els cinc investigats, amb samarreta vermella, no declararan a l'Audiència Nacional 

L’Agència Catalana de Notícies informa que les cinc persones investigades per l'Audiència Nacional del Regne d’Espanya per haver cremat fotografies de Felip VI durant la passada Diada de l'Onze de Setembre no es presentaran a declarar dimecres vinent. Ho van anunciar ahir en una roda de premsa organitzada per la CUP i col·lectius de l'esquerra independentista a la plaça del Rei de Barcelona.
“Hem decidit desobeir”, ha afirmat Ivan Altimira, un dels investigats per un presumpte delicte d'injúries a la Corona. “No ens amaguem ni ens amagarem, perquè no creiem que en el moment en què es troben els Països Catalans haguem de demanar perdó per no reconèixer les institucions d'un Estat que actua amb tarannà feixista”, ha afegit Nora Miralles, una altra de les encausades.
L'esquerra independentista ha recriminat als Mossos d'Esquadra que obrissin d'ofici una investigació per la crema de fotografies i els ha demanat que “es posicionin si estan amb el procés o amb l'Estat espanyol i la monarquia borbònica”.  

Partit Barça-Madrid amb aires d’independència catalana 
http://www.directe.cat/imatges/noticies/2016-12-03-photo-00043186-1-jpgEl Camp Nou ha viscut avui un partit Barça-Madrid independentista. Han repartit 30.000 estelades abans del partit per ensenyar-les just abans de l’inici i també al minut 17:14. El sobiranisme, però, ha anat encara més enllà en un aparador mundial pràcticament incomparable. Just en el moment en què els gairebé 100.000 assistents a l’estadi s’ha format el mosaic mentre sonava l’himne del Barça, ha aparegut una pancarta de dimensions considerables on s’hi podia llegir ‘Welcome to the Catalan Republic’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada