dimarts, 29 de novembre del 2016

Reiteren la crida a treballar el Dia de la Constitució del Regne d’Espanya

http://d1abj31dnwl5uq.cloudfront.net/imatges/55/41/alta/780_0008_5541207_354223a603009feb6ad09b5bd29b6260.jpg

L'AMI emprèn a Girona el camí cap a l'Assemblea d'Electes. 
Tot just un mes després d'anunciar la iniciativa i encara sense haver-ne fet difusió, ja hi ha 2.200 inscrits. 
Més d'un centenar de càrrecs gironins van rebre ahir el carnet acreditatiu en un acte a La Mercè. 
Hi van participar càrrecs electes del PDECat, ERC, la CUP, Demòcrates i MES. 
Declaren “no festiu” el 6-D a Sils sense cap vot de l'equip de govern municipal. 
 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/11/2016 
Girona (Gironès).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que més d'un centenar de càrrecs electes gironins van ser els primers a recollir ahir, en un acte al Centre Cultural La Mercè, el carnet que els acredita com a inscrits en l'Assemblea d'Electes de Catalunya (Aecat). El registre és una iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) perquè els càrrecs electes catalans estiguin “organitzats” des de la “legitimitat i la responsabilitat envers els votants” per constituir-se en assemblea “d'un dia per l'altre si fes falta” amb vista a possibles “obstacles” que provinguin de l'Estat espanyol que pretenguin “tallar el camí cap al referèndum del setembre i cap a la república catalana”, en paraules de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras. “Veient tots els atacs que estem rebent tant al Parlament com als ajuntaments aquests darrers mesos, i veient que estem molt a prop en aquesta recta final cap al referèndum, creiem que és el moment perquè els càrrecs electes ens organitzem i estiguem preparats”, va destacar Lloveras.
L'acte d'ahir va ser el primer de caire territorial de tots els que anirà fent l'AMI per explicar la iniciativa --la setmana que ve, per exemple, es farà el segon acte, a Lleida-- i animar els càrrecs electes de cada zona a apuntar-s'hi. Lloveras va remarcar la “bona acollida” del registre, que és voluntari, ja que, després de presentar-se públicament a la premsa ara fa just un mes, ja tenen uns 2.200 inscrits sense haver-ne fet encara la difusió territorial. La presidenta de l'AMI, que confia que en els pròxims tres mesos el nombre d'adhesions continuï creixent perquè encara hi ha “molt desconeixement” sobre la iniciativa, va recalcar que el registre està “obert a tots” els càrrecs electes catalans (9.352 en total, entre regidors, alcaldes, diputats al Parlament, diputats al Congrés, senadors, eurodiputats i presidents d'entitats municipals descentralitzades). “No necessites ser independentista per apuntar-te a l'Aecat; pots ser una persona que creu en la democràcia”, assegurava. Lloveras va insistir que no s'han marcat una xifra com a objectiu, però està convençuda que s'hi apuntaran “la majoria de càrrecs electes”. Intervenció de cinc formacions 
En la presentació d'ahir a La Mercè, a més de Lloveras, hi van intervenir càrrecs electes pertanyents a cinc formacions polítiques, una mostra de l'ampli ventall representatiu que vol tenir l'assemblea. 
Aquesta “amplíssima representació política” va ser justament un dels aspectes que va voler destacar la primera a intervenir, Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i membre del PDECat, que va reivindicar el fet que la campanya s'iniciés a les comarques gironines, que va qualificar de “desacomplexadament independentistes”. “Des d'aquí volem fer valdre la nostra força, el nostre cor independentista, per continuar sent carro del procés”, hi afegia. 
La diputada al Congrés per ERC Teresa Jordà va parlar de “revolució democràtica” i “insurrecció majúscula davant d'un Estat que ens maltracta des de totes les derivades possibles”. “Ells tenen mecanismes maldestres; nosaltres tenim una eina de destrucció massiva: la força de la gent”, va subratllar Jordà, que també va recordar una cita de Companys que torna a ser vigent: “Catalans, l'hora és greu, però alhora és també gloriosa”. 
Per la seva banda, l'alcalde de Celrà (Gironès), Dani Cornellà (CUP), va reivindicar “la importància del municipalisme” en el procés i va subratllar que no n'hi haurà prou amb la mobilització dels electes, sinó que caldrà que la societat torni a sortir al carrer “per arribar al referèndum amb garanties”. També va recordar “els germans del nord i del sud”.
Com a representant de Demòcrates, l'alcalde de Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà), David Font, va remarcar que el “conflicte permanent” entre Catalunya i l'Estat espanyol necessita la “mediació d'un tercer per resoldre's”, i que aquest tercer “no és cap altre que la democràcia”. També va recordar una cita de Manuel Carrasco i Formiguera en què advocava per l'obtenció d'“un nou estat que ens doni una independència absoluta”. 
Per part de MES, hi va intervenir la diputada de Junts pel Sí Magda Casamitjana, que va recordar que, “en democràcia, les lleis canvien lleis”, i va citar Gandhi --“no hi ha camí per a la pau, sinó que la pau és el camí”-- per reivindicar el caire pacifista del procés. També va subratllar la importància de fer el camí “tots junts”. 

Reiteren la crida a treballar el Dia de la Constitució  
La presidenta de l'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, va valorar ahir molt positivament la decisió de l'assemblea de càrrecs electes de la CUP de treballar el Dia de la Constitució del Regne d’Espanya i va recordar que aquesta havia estat la proposta de l'AMI. “Tots els càrrecs municipals de l'AMI vam proposar precisament això, que tots els càrrecs electes treballessin el 6 de desembre, com ho fem els 365 dies de l'any, i que aquesta vegada ho féssim en positiu, organitzant actes cívics, socials i solidaris a les ciutat”, va remarcar Lloveras. La presidenta de l'AMI, a més, va assegurar que els consta perquè estan rebent moltes trucades que molts alcaldes i regidors de molts ajuntaments s'estan organitzant i que no només obriran el consistori el Dia de la Constitució sinó que també se sumen a la iniciativa d'organitzar actes.
Preguntada per la possible reacció del nou delegat del Govern espanyol al Principat de Catalunya, Enric Millo --després que la seva predecessora, María de los Llanos de Luna emprengués accions contra l'Ajuntament de Badalona per haver obert el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat--, Lloveras va recordar que Millo va dir públicament “el primer dia” que demanaria reunir-se amb la presidenta de l'AMI per saber al detall les seves recomanacions sobre el 6 de desembre però que encara no ho ha fet. “Quan em truqui i parlem podré opinar de la seva actitud, però, de moment, veiem que ja ha començat i les coses continuen igual: la persecució judicial és constant. Per tant, les paraules no ho són tot; els fets són el que hem de veure”, va dir.
Declaren “no festiu” el 6-D a Sils sense cap vot de l'equip de govern municipal 
L'Ajuntament de Sils (la Selva) ha aprovat una moció en què es declara el Dia de la Constitució, el dimarts 6 de desembre, “no festiu” per als càrrecs electes. El text de Capgirem Sils-CUP (2 edils) només va ser avalat per CiU (4 regidors) perquè no hi va donar suport cap dels sis membres de l'equip de govern (Independents-MES, ERC i ICV-EUiA) presents en el ple de dijous passat.
El text considera que el 6 de desembre se celebra “la Constitució Espanyola, aquella carta que s'ha fet servir tantes vegades per imposar voluntats contra el nostre poble”. Els regidors de Capgirem Sils Albert Rossell i Sergi Urzay volien que l'Ajuntament fes un pas endavant i manifestés una clara posició en el procés “d'emancipació nacional”, sostenen des de Capgirem Sils. Però els cinc regidors independents, incloent-hi l'alcalde, Martí Nogué, i el regidor d'ERC Juli Garcia, es van abstenir --no hi era Albert Miralles (EUiA)--.
“Acte cívic i solidari” 
El text fa referència al fet que els càrrecs electes consideraran laborable el 6-D. En principi, Capgirem Sils i CiU volen fer “un acte cívic i solidari de rebuig” a la Constitució del Regne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada