dimarts, 29 de novembre del 2016

La Generalitat torna a plantar Adif i no va a un simulacre del túnel del TAV a les Feixes d'en Vidal, a Vilademuls

http://www.aragirona.cat/imatges/noticies/simulacre-tunel-pertus-novembre-2016.jpg
Un moment del simulacre 
Protecció Civil reitera que no hi assistiran mentre els plans d'autoprotecció no estiguin homologats  






  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/11/2016 
Vilademuls (Pla de l’Estany).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies es fa un nou simulacre a un túnel del TAV a la demarcació de Girona sense la presència de cossos de seguretat i emergències de la Generalitat de Catalunya. Ahir dilluns a la nit Adif va fer un simulacre al túnel de les Feixes d'en Vidal, a Vilademuls (Pla de l'Estany) i va convidat a participar-hi a Bombers, Mossos d’Esquadra, SEM i Protecció Civil. Com ja va passar el 21 d'octubre a Girona, ningú hi va assistir.
Des de la Direcció General de Protecció Civil mantenen que no aniran a cap exercici mentre els plans d'autoprotecció de tots els túnels de la demarcació no estiguin homologats perquè, precisament, remarquen que aquest simulacres serveixen per posar a prova aquests plans.  Fonts d'Adif lamenten la postura de la Generalitat i reiteren el compromís amb la seguretat. A més, asseguren que estan enviant diverses versions dels plans per tal que la Generalitat els hi doni el vistiplau definitiu.
Adif va fer un simulacre per posar a prova la seguretat del túnel de les Feixen d'en Vidal, al terme municipal de Vilademuls. A l'exercici hi han participat una vintena de persones, entre tècnics d'Adif, Guàrdia Civil, policia estatal i membres de la delegació del govern espanyol a Catalunya. En canvi, no ha assistit cap membre dels cossos de seguretat i emergència de la Generalitat.
Des d'Adif sostenen que se'ls havia convidat i remarquen que un simulacre d'aquestes característiques serveix per conèixer bé la instal·lació i poder actuar en cas d'emergència. A més, reiteren "el compromís absolut" amb la seguretat, alhora que lamenten la decisió de la Generalitat, que tampoc va assistir al simulacre del passat 21 d'octubre al túnel urbà de Girona.
Fonts de la Direcció General de Protecció Civil han remarcat que no aniran a cap simulacre que es faci a la demarcació de Girona fins que els plans d'autoprotecció --n'hi ha un per al túnel de Girona i la resta per als túnels de tota la demarcació-- no estiguin homologats. Aquests plans per a situacions d'emergències els redacta Adif però és la Generalitat qui en dóna el vistiplau final. Fins ara, sempre ha retornat els documents perquè hi veu mancances. Des d'Adif, asseguren que hi estan treballant i que ja han enviat diverses versions.
L'exercici d'aquesta passada nit ha consistit en la simulació d'un descarrilament d'una vagoneta que feia feines de manteniment a la boca sud del túnel. Aquest fet, ocasionaria ferides de diversa consideració a dos treballadors que queden atrapats. A conseqüència del descarrilament, també s'ha simulat la caiguda d'uns bidons amb productes químics de neteja, que s'han obert. Adif informa que el simulacre s'ha fet seguint les mesures i procediments establerts en el pla d'autoprotecció (que encara no està homologat) i que, entre d'altres, s'ha rescatat i evacuat els ferits i s'ha suspès la circulació fins que s'ha resolt completament l'emergència. El simulacre ha obtingut els resultats esperats, segons reconeix Adif en un comunicat. Prèviament, s'ha fet una sessió de formació per explicar els mètodes d'actuació en les diferents tipologies d'incidència així com per donar a conèixer el pla d'autoprotecció dels túnels ferroviaris de l'alta velocitat a tota la demarcació que, a banda del túnel de les Feixes d'en Vidal, també inclou el de les Cavorques, Llogaia, Sant Andreu i la Garriga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada