dijous, 20 d’octubre del 2016

La Fiscalia demana un any i vuit mesos de presó per a un periodista de 'La Haine'

El periodista Boro va ser detingut per la policia fins a tres vegades en un període de set mesos. La Fiscalia va ordenar la seva detenció en el marc de la segona part de l'operació 'Araña'. 
La Fiscalia demana un any i vuit mesos de presó per a un periodista de 'La Haine'. 
El periodista Boro va ser detingut per la policia fins a tres vegades en un període de set mesos. La Fiscalia va ordenar la seva detenció en el marc de la segona part de l'operació 'Araña'.
El 29 març del 2014, Boro va ser detingut mentre cobria la manifestació ‘Jaque a la monarquia’.  convocatòria en la qual la policia va agredir a diverses periodistes. 
L'operació Araña, impulsada des de la Fiscalia de l'Audiència Nacional a l'abril de 2014, es va saldar amb 21 persones detingudes, acusades de delictes d'enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes, entre elles Boro, a la foto 
 

DIRECTA 20/10/2016  
Redacció DIAGONAL 

La Fiscalia ha demanat un any i vuit mesos de presó, a més de dotze anys d'inhabilitació absoluta i dos més de llibertat vigilada, per a Boro, periodista de la Haine, en el marc de l'operació Araña. L'operació Araña, impulsada des de la Fiscalia de l'Audiència Nacional a l'abril de 2014, es va saldar amb 21 persones detingudes, acusades de delictes d'enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes.
L'operació, que des de l'Associació Dignitat i Justícia van arribar a qualificar d'operació "contra el ciberterrorismo", perseguia la publicació de missatges que, en molts casos, eren de suport a presos condemnats per pertinença o col·laboració amb ETA o acudits d'humor negre que feien referència a Carrero Blanco i Miguel Ángel Blanco. Al novembre del mateix any, l'operació Araña 2 sumava 21 detencions més.
"Tot i que aquesta qüestió està relacionada amb les xarxes socials, des de La Haine emmarquem aquest nou cas en una persecució per ser periodista de La Haine", explica Boro a Diagonal. "La investigació en contra meva s'engega just després de la meva primera detenció, intentant així, que quan m'arribi el judici de Madrid ja tingui antecedents penals", continua. El periodista assenyala que en set mesos ha estat detingut fins a tres vegades. 

Detingut mentre feia de periodista 
Així, segons recorden des de La Haine, Boro va ser detingut el 6 de novembre de 2014 en la segona part de l'operació Araña, però abans ja havia estat detingut dues vegades més en relació, segons afirmen, amb el seu treball periodístic. El 29 març del 2014, Boro va ser detingut mentre cobria la manifestació Jaque a la monarquia, convocatòria en la qual la policia va agredir a diverses periodistes. La Fiscalia l'acusa de lesions i atemptat contra l'autoritat, delictes pels quals demana 6 anys de presó i una indemnització de 6.200 euros. La causa està actualment a l'espera que es fixi un dia per a la celebració del judici.
Tres mesos més tard, Boro va ser de nou detingut mentre cobria els actes de l'aniversari de l'okupació del gaztetxe de Iruña Euskal Jai, causa que va ser posteriorment arxivada. "Després de la primera detenció a Madrid, quan constaten que Boro és part activa de La Haine, es llancen a fabricar noves imputacions amb la finalitat d'intentar que entre sí o sí a la presó", destaquen des del mitjà de comunicació. 
Segons explica el periodista, en l'escrit d'obertura de judici oral se li atribueixen publicacions de les quals, la majoria, no van ser escrites per ell, sinó compartides des d'altres comptes. "A més, l'escrit d'acusació considera terrorisme frases com 'És hora que la por canviï de bàndol', 'Ens veiem als carrers' o 'La lluita és l'únic camí'".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada