dimarts, 18 d’octubre del 2016

Escàs efecte de les pluges en el cabal del Ter a causa del transvasament a Barcelona

http://d1abj31dnwl5uq.cloudfront.net/imatges/01/01/alta/780_0377_101551_4846a84b99766ea351a3dc1731f52fff.jpg
El mínim legal s'ha complert durant tres dies però ahir tornava a estar per sota. 
Aigua és Vida ha alertat que, si aquesta tardor no plou més del que sol ser normal, hi ha un clar risc de sequera i de possibles restriccions. 
  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/10/2016 
Girona (Gironès).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que les fortes pluges caigudes els darrers dies no han ajudat a resoldre el baix cabal del riu Ter més enllà d'unes poques hores. Durant dotze dels quinze primers dies de l'octubre el cabal ha estat per sota del nivell legal, que en aquesta època de l'any és de 4,6 m³ per segon. Es va superar el mínim dijous, divendres i dissabte, coincidint amb les tempestes. Ha estat, però, un efecte de poc abast, perquè ja ahir al matí el cabal tornava a estar per sota del mínim.
Pel que fa a la quinzena, els cabals s'han mogut entre un 25% i un 35% per sota del que marca la legalitat, amb una punta negativa, el dia 5, en què el cabal era gairebé de la meitat del que hauria de ser, un 48,48% per sota, en concret.
La plataforma Aigua és Vida ha alertat que, si aquesta tardor no plou més del que sol ser normal, hi ha un clar risc de sequera i de possibles restriccions. L'actual nivell dels pantans de Susqueda i Sau, “que suposen gairebé un 60% de les reserves d'aigua de Catalunya i que són els autèntics dipòsits de Barcelona i la seva àrea metropolitana”, recorda Pau Masramon --un dels portaveus de l'entitat--, implica que ha de ploure “molt i en el lloc precís --Alt Ter-- per allunyar el fantasma de la sequera i les restriccions”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada