diumenge, 16 d’octubre del 2016

Concentració a l’estació de Perpinyà, ahir, de suport al tren nocturn Cervera - París

manifestacióLa manifestació popular estava convocada per l'associació Oui aux trains de nuit 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/10/2016 
Cervera de la Marenda/Perpinyà (Rosselló).-  

El diumenge 11 de desembre deixarà de funcionar el tren nocturn que fa el recorregut Cervera de la Marenda a París. Ahir dissabte, a les 7:30 del matí, unes 200 persones es van agrupar a l’estació de Perpinyà, per mostrar la seua oposició a aquesta mesura presa per l’SNCF.
Aquesta mesura està avalada pel secretari d’Estat encarregat dels transports, Alain Vidalies, que  assegura que “la seua freqüentació acusa una baixada d’un 25 % des de l’any 2011, i no representa més que un 3 % dels passatgers Intercités”, i que els trens de nit serien responsables del dèficit d’aquesta branca de la SNCF, representant un 25%, d’aquesta. Convocava aquesta concentració el col·lectiu Oui aux trains de nuit, que pensa que aquesta decisió és “un renunciament del Govern a la lluita contra el canvi climàtic” ja que el tren de nit és “una oferta de transport  de llarga distància accessible financerament i compatible amb aquests compromisos ecològics contràriament als autobusos Macrons”.  
Per banda seua, els sindicats ferroviaris pensen que el Govern francès “es dispara un tret al propi peu, sobre la coherència territorial de la disposició del territori i gira l’esquena al desenvolupament del servei públic ferroviari i a les apostes ecològiques”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada