diumenge, 16 d’octubre del 2016

37ena edició de la trobada d’octubre al Coll de Manrella

Aplec al Coll de Manrella per homenatjar la memòria de Lluís Companys. 
El pas fronterer per on va creuar el president de la Generalitat el febrer de 1939. 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/10/2016 
Agullana (Alt Empordà).-  

Aquest migdia s’ha celebrat un aplec al monument a l’exili que hi ha al Coll de Manrella (Agullana, Alt Empordà), per commemorar el 76è aniversari de l’afusellament als fosos de Montjuïc del president de la Generalitat Lluís Companys. Aquest coll del Pirineu mediterrani és el que va fer servir Lluís  Companys per fugir de les tropes franquistes cap l'exili pel Vallespir durant la Retirada de febrer de 1939.
L’assistència han recorregut des de les 9 del matí d'aquest diumenge el camí de l’exili entre l’Empordà i el Valespir, en una caminada que ha durat prop de 2 hores. La marxa popular ha acabat davant el monument en record a tots els exiliats.
Diversos alcaldes d’ambdues bandes de la frontera han portat una torxa simbolitzant 'la flama de la llibertat'. L'acte ha comptat també amb els parlaments de l'historiador Josep Maria Figueres, la vice-rectora de la Universitat Catalana d'Estiu, Anna Arqué i l'actriu Montserrat Carulla. L'homenatge s'ha tancat amb l'actuació del cantautor Ramon Gual i un dinar popular. La del 2016 ha estat la 37ena edició de la trobada d’octubre al Coll de Manrella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada