dimecres, 19 d’octubre del 2016

265) CRÒNICA DUES-CENTES SEIXANTA CINC DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA


El Parlament de Catalunya contra els consells de guerra franquistes. 
La cambra catalana vol fer una “reparació jurídica” de les víctimes de Franco. 
Personal de l'ambaixada espanyola boicoteja un debat independentista a Bèlgica. 
Una diplomàtica espanyola es fa passar per estudiant, i intenta rebentar l'acte del representant de la Generalitat a la Unió Europea. 
Desenes de famílies de persones afusellades han assistit al ple del Parlament de Catalunya que ha iniciat el tràmit per anul·lar els 20.000 judicis militars franquistes celebrats al Principat. 
Després de 80 anys esperant un gest de l'Estat espanyol, els familiars de víctimes celebren la iniciativa de tres grups del Parlament de Catalunya. 
Margallo diu que suspendre l’autonomia és el contingut més federal de la Constitució. 
El ministre no descarta l'amenaça d'aplicar l'Article 155 de la Carta Magna. 
Crida a la mobilització massiva demà per rebutjar l’ofensiva judicial de l’Estat. 
El Camp Nou branda milers d’estelades en suport de Carme Forcadell. 

El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, amb representants de JxSí, CSQEP i la CUP 













[Barcelona (República Catalana) 19/10/2016]  
L’AMIC DEL POBLE  

Aquest dimecres, Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot, i la CUP, porten al ple del Parlament de Catalunya una proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme. Aquesta proposta pretén declarar “nuls i sense cap efecte jurídic tots els consells de guerra sumaríssims i les corresponents sentències”, instruïts per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista.
Aquesta proposta també insta al Departament de Justícia de la Generalitat a emetre una certificació de nul·litat dels processos que es van dur a terme, i les sentències corresponents, ja que “la democràcia espanyola s’ha negat a anul·lar-los”.
La iniciativa ha estat presentada pel portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, juntament amb les diputades i els diputats dels tres grups parlamentaris que la portaran al ple. Cruanyes ha afirmat que “el Parlament no podia deixar passar més temps sense dir alguna cosa d’uns tribunals il·legals”, per aquest motiu, “serà un dia històric”. 
Ara per ara, cap formació no ha presentat esmenes a la totalitat. Per aquest motiu, tot fa pensar que seguirà la tramitació al Parlament després del debat a la totalitat.
A la sessió parlamentària d’avui, hi ha assistit persones afectats per aquests consells de guerra, així com familiars, com ara germanes del comunista llibertari Salvador Puig Antich, i el membre d’ETA, Juan Paredes Manot, conegut per Txiki. 

Desenes de famílies de persones afusellades han assistit al ple del Parlament de Catalunya que ha iniciat el tràmit per anul·lat els 20.000 judicis militars franquistes 
Dos d’aquells consells de guerra que seran anul·lats van ser els que es va endur Lluís Companys i Salvador Puig Antich, però al Principat de Catalunya es calcula que hi va haver, en total, 20.000 judicis militars sumaríssims més que també es declararan nuls. La majoria d’ells de persones anònimes, com la majoria de la militància de la CNT-AIT. El patró de les famílies es repeteix: “la por del franquisme va calar: hi ha un silenci forçat, però també moltes ganes de parlar”. Entre els consells de guerra anul·lats a nivell de Catalunya hi haurà el que va patir aquest redactor durant el franquisme tardà. 

Personal de l'ambaixada espanyola boicoteja un debat independentista a Bèlgica 
http://www.eltriangle.eu/cat/img2/2016/10/laura-marti-nez-36817.jpg
Laura Martínez 
Una diplomàtica que treballa a l'ambaixada espanyola a Brusel·les, ha intentat boicotejar un debat sobre la independència de Catalunya, que comptava amb la participació del representant permanent del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea (UE), Amadeu Altafaj.
La treballadora de la legació espanyola a Bèlgica, Laura Martínez, s'ha fet passar per una estudiant per poder formar part del públic que assitia al debat ‘Catalunya i Escòcia: Quins desafiaments i oportunitats per a Europa?’, a la Universitat de Louvain-la-Neuve de Brussel·les, i organitzat pel Diplocat.
La diplomàtica va demanar la paraula, i es va dedicar a criticar la informació que es donava en el debat sobre el procés sobiranista del Principat de Catalunya, per part dels ponents. Quan el moderador li ha demanat concreció i una intervenció breu, Martínez es va identificat com diplomàtica de l'ambaixada espanyola, i va criticar que "no he tingut el temps que el senyor Altafaj en el debat, com a representant dels espanyols i dels catalans que no han estat aquí". Durant la seva intervenció es va poder escoltar "¡Arriba Espanya!" en referència al caire neofranquista del govern Rajoy, cosa que va molestat la diplomàtica espanyola, i que va provocar que el moderador, alhora president de l'Institut de Ciències Polítiques de Louvain-la-Neuve, Michel Liegeois, li contestés que "això és Bèlgica", que no sabia res de l'herència franquista, i que ell no havia escoltat res.
Tant s'arribà a molestar el moderador amb la intervenció de la treballadora de l'ambaixada espanyola, que després de retirar-li la paraula, li va acabar dient que "no sé com és la diplomàcia espanyola, però és clar que el que ha fet no és la manera més diplomàtica de fer les coses". 

Margallo diu que suspendre l’autonomia és el contingut més federal de la Constitució 
El ministre José Manuel García-Margallo ha tornat a flirtejar amb la idea de suspendre l’autonomia de Catalunya en un futur. En un col·loqui celebrat a Madrid per Club Siglo XXI, el ministre d’Exteriors ha dit que ara no és el moment per executar l’Article 155 de la Constitució --el que preveu que l’Estat prengui el poder absolut dels territoris de l’Estat--, però que en qualsevol cas “és el més federal de tots els articles”. Una afirmació que no ha desenvolupat. 

"L'article 155 s'aplicarà quan s'hagi d'aplicar" 
Amb tot, Margallo no creu necessari ara executar la mesura, ja que el Govern espanyol ha recorregut davant el Tribunal Constitucional totes les iniciatives independentistes plantejades des del Principat de Catalunya. “No s’han de matar mosques a canonades”, ha dit, tot recordant que és partidari d’aplicar els principis de “gradualisme” i proporcionalitat”. El ministre, però, no s’ha estat de mantenir viva l’amenaça: “S’aplicarà quan s’hagi d’aplicar”. 

Crida a la mobilització massiva demà per rebutjar l’ofensiva judicial de l’Estat 

Forcadell al TSJC i concentració demà 
Demà dijous hi haurà una concentració per expressar el seu suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, després que la Fiscalia l’acusi dels presumptes delictes de desobediència i prevaricació.
La concentració tindrà lloc davant de la seu del Parlament de Catalunya a partir de les set del vespre.
La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat aquest dimecres al TSJC la querella criminal contra la presidenta del Parlament de Catalunya per permetre la votació de les conclusions de la Comissió d'estudi del Procés Constituent el passat 27 de juliol, tot i que el Tribunal Constitucional (TC) l'havia advertit que no ho podia fer. 

El Camp Nou branda milers d’estelades en suport de Carme Forcadell 
Estelades al Camp Nou / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE
Estelades al Camp Nou, avui 
Abans de començar el partit de Champions League entre el Barça i el Manchester City de Pep Guardiola, el Camp Nou ha mostrat suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i a les institucions catalanes, amenaçades per les accions de la justícia espanyola contra el procés d’independència.
Abans del partit, la Plataforma pro-Seleccions Esportives Catalanes, l’associació de juristes Drets i altres entitats han repartit trenta mil estelades entre els afeccionats. Forcadell, que avui ha rebut la querella de la fiscalia superior de Catalunya, era present a la llotja del camp i ha viscut aquest acte de suport en primera persona.
Les estelades han servit novament, també, per denunciar l’actitud de la UEFA, que ha imposat multes al Barça pel fet precisament que al camp s’exhibeixin estelades. L’himne de la Champions ha estat xiulat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada