dimarts, 18 d’octubre del 2016

264) CRÒNICA DUES-CENTES SEIXANTA QUATRE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Resultat d'imatges de jorge fernández díazEl Congrés de Diputats reprova el ministre Fernández Díaz. 
La Fiscalia demana els arxius de la denúncia de Trias i de CDC contra el titular d'Interior. 
Les estelades al Camp Nou tornaran a ser protagonistes demà, en el Barça - Manchester City. 




[Barcelona (República Catalana) 18/10/2016]  
L’AMIC DEL POBLE  

El Congrés dels Diputats ha reprovat al ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per les seves accions i actituds "antidemocràtiques" i "faltes d'ètica" contra els qui "pensen diferent" a ell, en referència a les gravacions de les converses que va mantenir amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.
Aquesta proposició no de llei del PDECat (l'antiga CDC) ha comptat amb el suport de tots els grups de l'oposició. L'antiga Convergència ja va intentar tirar endavant el passat 21 de setembre una moció en el ple del Senat. En aquell cas, la majoria absoluta de què disposa el PP va ser suficient per salvar el ministre Fernández Díaz de la reprovació.
La proposta  d'aquest dimarts el PDECat també recollia un segon punt, que instava al president del Govern central en funcions, Mariano Rajoy, a cessar "de seguida" a Fernández Díaz, per "conspirar" i "fabricar escàndols" que "involucressin" a independentistes catalans, com l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, o Artur Mas, expresident de la Generalitat.

La Fiscalia demana els arxius de la denúncia de Trias i de CDC contra el titular d'Interior 
La Fiscalia General de l'Estat ha demanat l'arxivament de la querella criminal que va presentar l'exalcalde Xavier Trias i l'antiga Convergència Democràtica, contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb motiu de les polèmiques converses amb De Alfonso. En aquesta querella, tant l'exalcalde Trias com CDC van acusar Fernández Díaz d'haver comès presumptes delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics.  

Dades sobre Fernández Díaz 
La Fiscalia ha sol·licitat al Ministeri de l'Interior que li faciliti les dades que tingui sobre les gravacions de les converses entre el ministre Jorge Fernández Díaz i l'ex-director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que van desencadenar el cessament d'aquest darrer. El seu objectiu, publica El Mundo, és aclarir si l'enregistrament i el coneixement d'aquelles converses, que van tenir lloc al despatx del ministre l'octubre del 2014, van constituir una intromissió en la intimitat dels implicats. En aquelles trobades, De Alfonso i Fernández Díaz parlaven d'aixecar escàndols de corrupció de dirigents d'ERC i CDC.
Segons les primeres conclusions de la investigació de la Policia Judicial, la gravació es va efectuar des de l'interior del despatx amb un dispositiu específic - i no mitjançant la manipulació dels mòbils dels interlocutors ni amb cap aparell exterior-, i descarten pràcticament que De Alfonso o el ministre efectuessin la gravació, per bé que el maletí del cap d'Antifrau no fou revisat. Així doncs, s'apunta cap a personal d'Interior amb accés a la zona on es van reunir. 

Estelades demà al Camp Nou 
El Camp Nou desafiarà demà de nou el Govern espanyol i també la UEFA ja que serà l’escenari d’una nova mostra massiva d’estelades en motiu del partit de Lliga de Campions que se celebrarà entre el FC Barcelona i el Manchester City de Pep Guardiola. Es repartiran 30.000 estelades davant dels accessos de l’estadi.
La protesta pretén donar suport a les institucions del món local i nacional amenaçades pels atacs judicials i polítics de l’Estat. Per aquest motiu, es dedicaran els crits d’independència a Carme Forcadell, acusada per la fiscalia de desobediència i prevaricació per haver permès un debat a la cambra. De fet, la presidenta del Parlament de Catalunya serà a la cita futbolística, que també pot aixecar polseguera a nivell europeu. 

La UEFA acumula amenaces de sanció 
El Barça porta mesos immers en una batalla judicial amb la UEFA per l’afer de les estelades, ja que va rebre una sanció de 150.000 euros per les insígnies que van aparèixer en partits de la Copa d’Europa durant tota la temporada passada al Camp Nou. La multa, però, va ser recorreguda per l’Associació Drets i ara està pendent de resolució. És per això que el màxim organisme futbolístic a nivell europeu ha decidit no aplicar cap pena a les estelades que ja es van veure al primer partit de Champions d’aquesta temporada fins que no es prengui una decisió definitiva sobre la sanció de l’any passat.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada