dilluns, 17 d’octubre del 2016

263) CRÒNICA DUES-CENTES SEIXANTA TRES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2016/04/foto_3056543-1.jpg
Montse Venturós davant de la façana de l'ajuntament de Berga 
Concentració a Berga en solidaritat amb l'alcadessa per la nova citació judicial. 
Montse Venturós ha estat citada de nou aquest matí i no ha comparegut davant el jutge. El passat mes d'abril tampoc no es va presentar. 
L’alcaldessa de Berga es nega a declarar al jutjat per no haver retirat l’estelada. 
Montse Venturós és acusada d'un delicte electoral per haver-la mantingut el 27-S i el 20-D  S’identifica l’autor de les amenaces a Puigdemont. 
Forcadell sobre la querella de la fiscalia: “Ho tornaria a fer”. 
La presidenta del Parlament de Catalunya diu que “no s'entén” que s'actuï contra la votació quan no hi havia actuació prèvia sobre la Comissió del Procés Constituent. 
Repressió violenta de la Guàrdia Civil a Alsasua l’endemà d’una trifulca en un bar. 
Dos joves detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs després d'haver declarat davant del jutge 
L'Exèrcit espanyol condecora un cap de la Fundació Franco. 
L'elegit ha estat l'economista bilbaí Iñigo Susaeta que és conegut per assessorar grans fortunes espanyoles. 



[Barcelona (República Catalana) 17/10/2016]  
L’AMIC DEL POBLE 

Avui a les 19.00h hi ha convocada una concentració en suport de l'alcadessa Montse Venturós  a la plaça de Sant Pere (en cas de pluja, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga), ja que ha estat citada de nou aquest matí i no ha comparegut davant el jutge.
Recordem que l'alcaldessa de Berga de la CUP tampoc no es va presentar el passat 5 d'abril al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga on havia de personar-se acusada d'un presumpte delicte electoral.
En aquell moment, Venturós va anar fins davant del jutjat, però un cop allà va explicar a la premsa i a les desenes de persones i representants de la societat civil que s'hi havien concentrat que no pensava entrar a declarar. “Avui no declararé, desobeiré per la independència, per coherència amb el dret a desobeir que és l'eina que ha escollit la CUP per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l'embat dels tribunals espanyols. Desobeiré, sense por, per obeir el mandat del poble i no dels tribunals espanyolistes”, va dir. En aquesta línia, avui tampoc no s'ha presentat, tot i que estava citada a les 11.00h. Una hora abans, Venturòs es trobava participant en directe en el programa "Els matins" de TV3, on ha confirmat que no hi aniria a declarar davant el jutge.
Montse Venturós ha estat de nou citada en qualitat de persona investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015. 

S’identifica l’autor de les amenaces a Puigdemont 
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2016/10/20161016182434-604x270.jpg
El cos dels Mossos d’Esquadra ha actuat d’ofici i han obert diligències per investigar l’amenaça que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va denunciar ahir a Twitter. En un missatge a través de Facebook, un home anomenat Jorge Fernández Hernández va insultar el president del Govern de la Generalitat, dient-li per escrit “valent fill de puta”, i va amenaçar-lo de col·locar-li “una bomba sota del cotxe”.  El president adjuntava al text a Twitter una captura de pantalla del missatge que anava a nom de “Jorge Fernández Hernández” amb el text següent: “Valent fill de puta, aviat t’arribarà l’hora. Tens el poble català dividit i tu, cada vegada més diners al compte. Una bomba sota el teu cotxe, alerta. Els Països Catalans no existeixen, subnormal.”  

Raza Española, Cataluña Tierra Española o Som l’Espanya Catalana 
Segons que ha informat RAC1, el suposat autor de l’amenaça diu ara que li van piratar el compte i que no el va pas escriure ell, el missatge. Jorge Fernández Hernández és un conductor d’autobusos de l’empresa Avanzabus que, segons que es pot veure al seu Facebook, segueix uns quants moviments espanyolistes, com ara Raza Española, Cataluña Tierra Española o Som l’Espanya Catalana.
En veient la polèmica, l’empresa Avanzabus es va afanyar ahir a desmarcar-se de les amenaces del seu, diuen, ex-treballador. En un piulet, Avanzabus va dir que condemnava les “declaracions personals” i “contràries a l’opinió de l’empresa” fetes per “algú que no pertany a l’empresa des de fa mesos”.
El president del Govern de la Generalitat va respondre agraint la “rapida i clara condemna davant d’una amenaça que no té res a veure amb Avanzabus”.
Segons la premsa Puigdemont ha rebut nombroses mostres de suport, entre les quals la del conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, que ha dit que el gest del president era “valent”. Per Jané, és una amenaça “clara” i “greu” que va més enllà de la pluralitat “legítima” que hi ha d’haver en una societat. “No es pot acceptar que per pensar diferent s’inciti a l’odi i al delicte”, ha afirmat el conseller. Arran de l’amenaça, Jané ha dit que hom no se’n pot desentendre, “sigui quina sigui la víctima i pensi com pensi”. 

Forcadell sobre la querella de la fiscalia: “Ho tornaria a fer” 
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2016/10/H_3135400-e1476708656768-604x270.jpgLa presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha reiterat que va fer “el que havia de fer” quan va permetre la votació de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent el passat juliol. Forcadell ha valorat així la decisió de la Fiscalia General de l’Estat d’encarregar al Fiscal Superior de Catalunya que presenti davant del TSJC una querella contra ella per suposats delictes de prevaricació i desobediència. “Vaig fer el que havia de fer i ho tornaria a fer perquè estic convençuda que el que vaig fer va ser defensar la sobirania del Parlament i la llibertat d’expressió”, ha declarat.
Forcadell ha constatat també que es posa de manifest que a l’estat espanyol “no hi ha separació de poders” i ha assegurat que “no s’entén” que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) actuï contra aquesta votació quan no ho havia fet prèviament sobre la Comissió en si.
S’ha tornat a mostrar “convençuda” que va actuar correctament en compliment de les seves funcions i ha assegurat que sempre continuarà defensant “la lliberta d’expressió i que es pugui parlar de tot el que interessa als ciutadans”, així com la llibertat de participació dels diputats. Ha afegit que no fer-ho seria incomplir al mandat dels que els van escollir com a representants. Abans d’acabar, la presidenta del Parlament ha recordat que l’informe de les conclusions de la Comissió del Procés Constituent s’havia votat en la mateixa comissió i s’havia publicat al butlletí oficial del Parlament i el TC “ni havia actuat sobre la comissió”. “Per tant, no s’entén que sense haver actuat no es pugui després debatre en el ple”, ha finalitzat. 

Repressió violenta de la Guàrdia Civil a Alsasua l’endemà d’una trifulca en un bar 
http://ep02.epimg.net/politica/imagenes/2016/10/15/actualidad/1476532098_053112_1476636865_noticia_fotograma.jpg
La façana del bar on van anar els guàrdies civils de paissà 
Dos joves van ser detinguts la matinada del dissabte a Altsasua, a Euskal Herria, acusats de barallar-se amb dos agents de la Guàrdia civil en una trifulca en un bar del poble. Els dos joves neguen la seva participació en els fets i avui han estat posats en llibertat amb càrrecs després d’haver declarat davant del jutge. El cas és que la reacció als fets de matinada a Alsasu van tenir una repercussió tan gran que fins i tot el president en funcions del Govern espanyol va fer un piulet dient que “no hi haurà impunitat”.
Si això passava la matinada de dissabte, diumenge al migdia s’havia convocat un acte popular de suport als detinguts i contra la presència de la Guàrdia Civil. Mentre es preparava el dinar en una plaça del poble, es va produir una càrrega contundent d’agents antiavalots de la Guàrdia Civil. A continuació, les persecucions i les càrregues es van anar reproduïnt per diversos carrers de la població. Escenes de repressió violenta de forces d’ocupació en un conflicte colonial. Sobren comentaris. “No hi haurà impunitat” proclama Rajoy. 

L'Exèrcit espanyol condecora un cap de la Fundació Franco 
http://www.racocatala.cat/imgMini/708/708/11039Després de l'expulsió de nou periodistes de la manifestació de l'ultradreta a Barcelona, els neofranquistes segueixen sent notícia. El darrer capítol l'ha protagonitzat el vicepresident de la Fundació Franco, Íñigo Susaeta, que ha estat condecorat per la Legión amb la distinció de Legionari d'Honor. Segons informa el digital Público.es, el cos d'elit de l'Exèrcit espanyol va entregar a l'economista basc el tradicional 'chapiri', el barret del cavaller legionari, durant la celebració del 96è aniversari de la Legión que va presidir el Cap de les Forces Terrestres, el tinent general Juan Gómez de Salazar.
Íñigo Susaeta ocupa el càrrec de vicepresident del patronat que presideix la filla del dictador, Carmen Franco Polo, des de començament de l'any 2015. Així mateix, el diari digital que publica la notícia assegura que ha obtingut imatges que confirmen la participació de l'economista en diversos actes d'exaltació franquista, com les habituals misses per la memòria de Franco que se celebren cada 20 de novembre a l'església de San Jerónimo, a Madrid.
A part de nombrosos militars, a l'acte també hi van assistir representants civils com el delegat del Govern espanyol a Andalusia, Antonio Sanz, la representant de la Junta d'Andalusia a Almeria, Gracia Fernández; i l'alcalde del PSOE de Viator, Manuel Jesús Flores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada