divendres, 23 de setembre del 2016

Vodafone retira l'antena de telefonia mòbil il·legal que tenia a Can Crosat de l'Escala

La companyia va atendre finalment l'ordre de treure l'antena situada en un edifici a la plaça de les Escoles. 
Un conflicte que ha durat 18 mesos. 
L'antena ha estat instal·lada a l'edifici de la plaça de les Escoles des del maig del 2015 fins ara. 
L'Ajuntament de l'Escala va precintar l'antena el 3 de novembre de 2015. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/09/2016 
L’Escala (Alt Empordà).- 

Llegim en la premsa convencional que operaris d'una empresa contractada per l'empresa Vodafone van desmuntar ahir al matí l'antena de telefonia mòbil que tenien situada sobre l’edifici de Can Crosat a la plaça de les Escoles de l’Escala (Alt Empordà) i que l'Ajuntament havia declarat il·legal.
A l'equip de govern de l’Ajuntament estaven ahir satisfets que s'hagi resolt una situació que caldejava des del mes de maig de l'any passat, quan Vodafone la va fer instal·lar sense permís del consistori, sembla que emparant-se en una nova normativa espanyola que permet a les empreses de telefonia instal·lar una antena si així ho acorden amb el propietari.
L'Ajuntament ha defensat des de bon començament que és el que manté la competència des del punt de vista urbanístic i ha esgotat tots els terminis perquè l'empresa de telefonia fes cas del requeriment i la retirés. El Consistori basava la seva reclamació emparant-se en el fet que l'antena que es va instal·lar al capdamunt d'aquest edifici supera l'altura permesa.
Després de diversos requeriments, a principis de novembre de l'any passat, el secretari municipal, acompanyat d'operaris de l'Ajuntament, van desconnectar i van fer precintar l'antena, que és a menys de 50 metres de l'entrada de les escoles, després que la propietat hagués esgotat el termini per adequar-se a la normativa urbanística. En aquell moment es va constatar que la instal·lació ja no funcionava , però tot i això es va procedir a la desconnexió.
El procés va continuar fins que aquest estiu es va descobrir que els precintes havien estat trencats i l'antena tornava a estar en funcionament, fet que permetia als usuaris fer-ne ús.
Ahir, fonts de l'Ajuntament explicaven que la connexió havia estat “un error”, segons els havia comunicat la companyia i que ja feia uns dies que tenien constància que l'empresa estava disposada a desmuntar l'antena, tal com va fer ahir al matí mateix amb una grua, aprofitant que la van poder instal·lar al mig del carrer Pintor Massanet perquè estava tallat per les obres de construcció de la nova plaça unificada de l'ajuntament i de l’església de Sant Pere.
L'Escala ha tingut molts problemes amb la cobertura de telefonia mòbil durant anys, sobretot al cas antic. El canvi de normativa, basada en un nou pla especial, en va facilitar la instal·lació de noves, però en uns espais molt concrets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada