dijous, 22 de setembre del 2016

La plataforma veïnal Alto el Foc a l'Albera convoca una caminada popular contra el camp de tir militar

Dimecres 12 d'octubre, a les 10 del matí, CAMINADA I ARROSSADA POPULAR PER ATURAR EL FOC A L'ALBERA. 
La plataforma ha redactat un manifest reivindicatiu i demana l'adhesió de persones contràries a l'activitat militar. 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/09/2016 
Sescebes/Espolla (Alt Empordà).- 

Llegim en la premsa convencional empordanesa que 
'Alto el Foc a l'Albera' treballa per aconseguir el tancament definitiu del camp de tir de la base militar de Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà), «per una Albera sense pràctiques militars, per un patrimoni natural i cultural ben conservat i per un país amb una nova cultura de pau». La plataforma ha redactat un manifest i demana l'adhesió de totes aquelles persones que vulguin el tancament del camp de tir. 
Pel dimecres 12 d’octubre, a les 10 del matí, amb punt de trobada a Can Torres, a Vilartolí (Sant Climent Sescebes), hi ha convocada una caminada popular per conèixer els límits de la zona militar dins el parc natural de l’Albera. Es vol reclamar que s'aturi l'activitat del camp de tir i es compleixi la moció aprovada recentment pel Parlament de Catalunya. Es farà una arrossada popular. 
Alto el Foc a l'Albera és una plataforma formada per un grup de veïns i veïnes d'Espolla i Sant Climent Sescebes i compta amb el suport d'entitats com el Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat, Assemblea.cat Figueres, IADEN Salvem l'Empordà i Som Joves. 
L'entitat prepara una caminada popular el proper 12 d'octubre per conèixer el territori del Parc Natural de l'Albera pels límits del Camp de Tir de la Base Militar de Sant Climent Sescebes. La plataforma ha obert un compte de correu electrònic per a tots aquells que hi vulguin dir la seva [altoelfocalalbera@gmail.com]. 

Aquest és el text del manifest d'Alto el Foc a l'Albera:  
"Des de les expropiacions forçoses de l'any 1978 (1380 hectàrees entre Sant Climent Sescebes i Espolla) els veïns hem viscut resignats a la pèrdua de bona part del terme municipal de Sant Climent Sescebes (62%), de la zona dels comuns d'Espolla, de vinyes, d'olivars i de camins de pas... 
A part del greuge històric de pèrdua de patrimoni material i natural dels pobles, són molts els empordanesos i visitants que pateixen les molèsties derivades de la proximitat del camp de tir de la base militar Álvarez de Castro, situada en ple Parc Natural de l'Albera. 
Els veïns i usuaris de la zona convivim amb tirs i explosions a qualsevol hora del dia o la nit. A part de molèsties acústiques aquestes maniobres suposen un perill molt seriós per a les persones ja que s'escapen projectils fora dels límits de la base militar. 
Augmenten les maniobres fora de la base, ocupant l'espai públic de pobles o carreteres per dur-hi a terme diferents activitats militars. Això comporta sovint tancar pistes i camins rurals, impedint el pas a les persones o "convidant" a sortir d'espais no militars a usuaris de l'entorn natural. També ha augmentat la seva presència en el dia a dia dels nostres pobles utilitzant equipaments municipals o convidant escolars i esplais a conèixer i fer propaganda de l'exèrcit espanyol. 
També el nostre patrimoni com a actiu econòmic es veu afectat per la proximitat i les accions que duu a terme la base militar Álvarez de Castro. Així com el patrimoni cultural i paisatgístic de la zona (amb espais dins la Xarxa Natura 2000): incendis per impactes de projectils que afecten flora i fauna (part d'ella espècies protegides) i una xarxa megalítica amb menhirs tirotejats (com el Menhir de Fontanilles) i dolmens dins el camp de tir. 
Des de l´Alto el Foc a l´Albera ens preocupa el futur de la base militar i les anunciades reconversions (futures Brigades Operatives Polivalents), perquè agreujaran i deterioraran encara més la situació i els esmentats espais naturals. 
Fem nostra la moció 55/XI aprovada pel Parlament català sobre la desmilitarització de Catalunya i demanem que tots els seus apartats siguin duts a la pràctica i sigui clausurat al més aviat possible el camp de tir." 
Teniu tota la informació a: 
[http://altoelfoc.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada