divendres, 23 de setembre del 2016

La Generalitat diu que el xalet del Golfet té una planta de més

Urbanisme dóna la raó a Salvem al Golfet i insta l'Ajuntament de Palafrugell a «anul·lar» la llicència d'obres municipal. 
L’1 d’octubre acte al Teatre de Palafrugell amb Jiménez Villarejo. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/09/2016 
Calella de Palafrugell (Baix Empordà).- 

Llegim en la premsa convencional que la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya ha resolt que existeixen «irrregularitats» en la construcció del xalet que s'està fent a sobre de la Cala del Golfet, ubicada a Calella de Palafrugell (Baix Empordà), i que s'han infringit diferents punts del Pla de Millora Urbana, el POUM i del Pla director urbanístic del sistema costaner, motiu pel qual sol·licita a l'Ajuntament que declari «lesiva i anul·li» la llicència urbanística municipal i un cop revisada, «restauri la realitat física alterada» entre altre mesures.
D'aquesta manera, la Generalitat dóna resposta a les diferents denúncies presentades per l'Associació Salvem el Golfet. «Aquesta resolució confirma i dóna la raó als denunciants en relació a la il·legal actuació municipal» assegurava ahir l'entitat a través d'un comunicat, on destacaven la seva «satisfacció».
Així, segons l'informe d'urbanisme, la llicència atorgada és «nul·la i irregular» perquè: vulnera els criteris d'adaptació topogràfica; comet infracció del nombre de plantes màxim -en una- permès; s'excedeix en l'edificabilitat màxima establerta en 103,18 metres quadrats de sostre o ocupa més superfície de la permesa, o no compte amb un informe preceptiu en matèria de paisatge, entre altres. «Aquesta resolució contradiu i posa en evidència les recents declaracions de l'Alcalde de Palafrugell pel PSC, Juli Fernández, en les quals va referir que no s'enderrocarien les obres. Amb el posicionament de la Generalitat es confirma que caldrà practicar enderrocs i reposar les coses a l'estat anterior» valorava ahir l'entitat.

L’1 d’octubre acte al Teatre de Palafrugell 
Per aquest motiu, Salvem el Golfet va instar a l'Alcaldia i a la Comissió de Govern a «adoptar d'immediat les actuacions administratives anul·lant la llicència, tramitant i estimant la denúncia urbanística i ordenant l'enderroc de tot allò construït».
A més, va anunciar que el dissabte 1 d'octubre es tractarà el polèmic cas, en un acte al Teatre de Palafrugell, en el qual hi assistirà l'Ex Fiscal en Cap de la Fiscalia Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, entre altres.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada