dimarts, 20 de setembre del 2016

La CUP reclama la implicació de la Diputació per posar fi a les practiques militars de l’exèrcit espanyol a comarques gironines

Maniobres militars als carrers del poble de Sant Climent Sescebes 
La iniciativa pretén promoure la desmilitarització i el foment de la cultura de la pau 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/09/2016 
Girona (Alt Empordà).- 

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha presentat una iniciativa per tal que la Diputació de Girona fomenti la cultura de la pau i promogui activament la desmilitarització de l’Exèrcit espanyol a les comarques gironines. La proposta, que serà presentada per la CUP al ple de la Diputació del mes de setembre, preveu que la institució insti als estaments militars i al Ministeri de Defensa del Govern espanyol, la petició que cessin les maniobres militars en espais civils, com els que es produeixen al voltant de la base militar de Sant Climent Sescebes, a l’Albera (Alt Empordà). 
La CUP considera que l’activitat militar de l’Exèrcit espanyol a comarques gironines no només posa en perill la integritat de les persones que viuen, treballen o gaudeixen de les zones properes on es fan pràctiques militars, sinó que també posen en risc el seu patrimoni cultural.  
Cal recordar que aquest estiu s’han intensificat les crítiques a aquest tipus de maniobres pel nombre d’incendis forestals provocats per les proves de foc real i els artefactes d’artilleria utilitzats per l’exèrcit a l’Albera, on hi ha una concentració megalítica del neolític i el calcolític d’alt interès mundial.
La moció, que també reclama que els càrrecs oficials de la Diputació rebutgin assistir a desfilades o actes militars en representació de la institució gironina, pretén fer totes les accions necessàries davant el Ministeri de Defensa per reclamar el traspàs del patrimoni militar que actualment es troba en desús. 
Lluc Salellas, diputat provincial per la CUP, ha aprofitat la moció per criticar la presència de l’Exèrcit espanyol en espais educatius com l’Expojove de Girona, i ha afegit que «la creació d’un nou estat per Catalunya esdevindrà una oportunitat històrica per plantejar un nou model de seguretat i defensa, que s’adeqüi millor al caràcter pacífic i no-violent del nostre poble».  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada