dissabte, 24 de setembre del 2016

ERC expulsa del partit la regidora de Tossa, Núria Serra, la única que tenia

La comissió de garanties del partit sosté que l'edil ha incomplert els estatuts de la formació.  
Li va demanar que retirés el suport a TU i s'abstingués en la consulta sobre el port, però no ho va fer. 
Anava per lliure i votava a nivell insostenible (cala Morisca, port esportiu i altres cacicades de l’alcaldessa, Gisela Saladich).
La regidora d'ERC expulsada, Núria Serra, a la dreta de tot, en el ple ordinari de Tossa del 14 de juliol 










TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/09/2016 T
ossa de Mar (La Selva marítima).- 

ERC ha expulsat l'única regidora que té a Tossa de Mar (la Selva marítima), Núria Serra. Atenent la incomoditat i el desacord de la secció local del partit per les actuacions de la regidora, la comissió de garanties va demanar a Serra que retirés el suport que donava al seu soci de govern municipal, Tossa Unida (set regidors de tretze), i que, a més, s'abstingués en el punt de l'aprovació de la consulta sobre el projecte de port el 14 de juliol. Serra no ho va fer, i el partit ha decidit expulsar-la.
El butlletí d'ERC exposa que la regidora mai ha fet arribar al partit per escrit els acords a què va arribar amb TU per pactar-hi. Segons la secció local, ERC no hauria votat a favor ni de la presa de possessió de Gisela Saladich (TU) ni de la pujada de l'IBI ni del conveni per fer un gran hotel a cala Morisca. Aquest últim punt, al qual Serra va votar a favor al març, ja va ser qualificat de “cacicada” pel president local d'ERC, Josep Lluís Nadal. En aquella ocasió, el partit va demanar a Serra que plegués.
Núria Serra, regidora de Benestar i Família i Serveis Socials, va ser l'única integrant de la llista republicana escollida en les municipals del 24 de maig del 2015 --set regidors de TU, cinc de CiU i un d'ERC--.

“El mal polític” provocat per Serra 
Després del vot favorable de Serra (ERC) al conveni de cala Morisca al març, la secció d'ERC va reprovar “per majoria” l'actuació de l'edil i va demanar que hi intervingués la comissió de garanties del partit –el projecte d'hotel resort de quatre estrelles a cala Morisca ha estat frenat per la comissió territorial d'Urbanisme de la Generalitat–.
En el butlletí d'ERC, els republicans expliquen que el juny del 2015 van debatre si entraven a formar part de l'equip de govern municipal amb TU, formació que no necessitava cap altre suport --té set regidors de tretze--. Hi va haver debat intern, però al final ERC va confiar en Serra. “Malauradament, el temps ha demostrat que no va ser la millor decisió [...]. Som conscients de la magnitud del mal polític que aquesta situació ha provocat al nostre partit”, es pot llegir en el butlletí informatiu de la secció local d'ERC, en què s'explica que la comissió de garanties és “la màxima institució responsable de garantir el respecte a la democràcia i a la unitat en la vida interna d'ERC per part dels diferents òrgans de direcció nacionals i territorials, i de la militància”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada