divendres, 23 de setembre del 2016

245) CRÒNICA DUES-CENTES QUARANTA CINC DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

El ministre d'Interior Fernández Díaz atribueix la "mala reputació internacional" d'Espanya al bloqueig polític.  
Fernández Díaz, al costat dels vencedors de la Guerra Civil.  
El ministre parla de les exhumacions de Mola i Sanjurjo: "Pretenen guanyar la guerra anys després". 





[Barcelona (República Catalana) 23/09/2016]  
L’AMIC DEL POBLE

Jorge Fernández Díaz, el ministre protagonista de l'escàndol del joc brut contra el procés d’alliberament nacional català, conegut i confirmat per hom arran de les converses gravades i filtrades amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau, lamentava el dimecres des de Pamplona que "la perduda de reputació d'Espanya al món és evident" al·legant l'actual situació política. Ho ha dit el dia que ERC, PDC i PSOE demanaran la creació d'una comissió d'investigació sobre el ministre de l'Interior en funcions al Congrés de Diputats que previsiblement serà aprovada dimarts que ve.
La hipocresia de Fernández Díaz no té límits. Avui, excusant-se i apartant-se de la diana, ha atribuït la mala imatge que té a escala internacional Espanya per la situació política de desgovern: "es pot donar el fet que Espanya sigui l'únic país del món civilitzat, democràtic, que es troba en una situació com aquesta".
El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha qualificat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, de "Vito Corleone sense honor" i ha reiterat que --tal com va fer a l'agost-- ERC defensarà la creació d'una comissió d'investigació sobre les activitats del ministre. Els republicans --juntament amb el PDC-- i el PSOE, han presentat peticions per a la creació d'aquesta comissió i dimarts que ve el ple aprovarà previsiblement la seva creació amb els vots de totes les formacions a excepció del PP. Segons Rufián, la comissió ha d'investigar les "conspiracions" del ministre en l'Operació Catalunya, i servirà perquè "ens diguin a la cara als representants del poble de Catalunya allò de "ens hem carregat la seva sanitat' i 'això la Fiscalia t'ho afina'", en referència a les manifestacions que va fer el ministre Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau en la conversa que es va donar a conèixer.
La premsa internacional va recollir l'escàndol del ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. Fou notícia destacada a la BBC, el Financial Times', Telegraph' els belgues 'La Libre' i RTBF, el portal econòmic 'Bloomberg' o la televisió alemanya Deutsche Welle. Qui més va aprofundir va ser Bloomberg que va assenyalar al ministre de l'Interior en funcions com un "històric opositor de la causa separatista acusat d'utilitzar els seus poders com a ministre per perjudicar els rivals polítics". També destacava que "des que va arribar al poder el 2001, el PP ha patit múltiples escàndols de corrupció que han implicat alts càrrecs del partit".

Fernández Díaz, al costat dels vencedors de la Guerra Civil 
El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, s'ha posicionat sobre les exhumacions dels cossos dels generals Mola i Sanjurjo, afirmant que els qui proposen treure les restes mortals del mausoleu de la Cripta del Monument dels Caiguts de Pamplona "pretenen guanyar la Guerra Civil 40 anys, o no sé quants anys, després d'haver acabat l'any 39". Fernández Díaz ha afegit que, el que interessa "a Espanya i als espanyols, a Navarra i els navarresos, és mirar al futur".
Aquestes declaracions del ministre s'han produït després que l'Ajuntament de Pamplona, presidit per l'alcalde "independent" sota les sigles d'EH Bildu, Joseba Asiron, hagués decidit exhumar els cossos de sis persones de la cripta on van ser enterrats, entre els quals hi ha els dels dos generals, que van participar en el bàndol franquista durant la guerra civil Espanyola.
Les paraules del ministre coincideixen amb les que ha fet la líder del PP de la ciutat de Madrid, Esperanza Aguirre, qui ha sortit en defensa de la figura del fundador de la Legió espanyola, José Millán Astray. El PP està fent una campanya per evitar que el nom del qui també va ser cap de Premsa i Propaganda de la dictadura del general Franco, desaparegui dels carrers de Madrid, tal com preveu l'Ajuntament de la capital d'Espanya, en compliment de la llei de Memòria Històrica.
Aguirre ha dit que Millán Astray "va participar en assumptes socials molt importants" i que fins i tot va anar a la presó "per impedir les matances o execucions o el que fos que estaven fent-se allà".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada