dissabte, 6 d’agost del 2016

Incendi a la frontera de l’Albera

El foc arran de l'autopista AP-7 a l'alçada de la Jonquera 
A la circulació del segon cap de setmana d’agost i als controls policials fronterers s’ajunta l’incendi de l’Albera.
La circulació bloquejada a l'autopista AP-7 a l’alçada de la Jonquera.



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/08/2016 
La Jonquera (Albera, Alt Empordà).- 

Aquest és el segon cap de setmana d’agost amb l’encreuament entre els que acaben i els que comencen les vacances i les previsions del trànsit en els punts fronterers, tant a l’A-9 com a la departamental del Portús (Valespir), són d’una circulació molt densa, sobretot en el sentit de sortida de Catalunya Nord, amb uns embussos allargats pels controls policials francesos i espanyols al Voló (Rosselló) i la Jonquera (Alt Empordà), accentuats aquesta tarda quan s’ha conegut l’atac d’un islamista desconegut contra policies belgues a Charlesroi. A les 17:15h la sortida de l’A-9 Perpinyà Nord es trobava saturada i el trànsit molt lent vers el Portús i la Jonquera.

Incendi a l’autopista 
Durant tot el dia i fins ara, la circulació entre Narbona i la frontera ha estat molt complicada, calculant 30 minuts de trajecte suplementari del previst. A la mateixa frontera, a causa dels controls policials francesos per l’estat d’excepció, els embussos són de 5 quilòmetres en ambdós sentits de l’A-9. Paral·lelament, els automobilistes que sortien de l'A9 al Rosselló per dirigir-se vers les platges de Barcarès a Canet/Santa Maria utilitzant la sortida Perpinyà Nord s’han trobat encara a les 19:15h que aquesta es trobava saturada de trànsit.
Quan els embussos a la tarda començava a disminuir per l’A-9 en direcció nord, encara que hi havia alguns taps entre Besiers i Narbona, amb embussos de 7 quilòmetres enfront els 20 quilòmetres durant el matí i el migdia, l'incendi que s'ha declarat arran de l'autopista a la frontera per la banda de la Jonquera a l’entorn de les 19 hores ha obligat a tancar l’AP-7 en ambdues direccions, justament quan hi ha molts  quilòmetres d’embussos que paralitzen aquest eix vial transfronterer durant tot el dia, sembla que  està controlat en un perímetre d’unes dues hectàrees segons els Bombers de la Generalitat, encara que el corresponsal de TV3 senyala a les 9 del vespre que la tramuntanada torna a bufar en força i podria revifar el foc, mentre. la circulació es torna emprendre en el carril  nord-sud de l’autopista. Una desviació del trànsit s’havia obert a través de la Sortida 1.
Molts mitjans de bombers s’han destinat a la frontera de l’Albera grans columnes de fum s’aixecaven sobre les flames al llarg de l'autopista AP-7 on s’ha aturat la circulació en ambdós  sentits. El fum encara és visible a tota la plana de l’Empordà, fins als municipis de Ventalló, l’Armentera, Sant Pere Pescador o Albons, entre l’Alt i el Baix Empordà, el mateixos que també veuen els fums provinents de l’incendi forestal al Terraprim, des de Camallera a les Olives, un foc intencionat, segons els Bombers de la Generalitat, iniciat a un quart de tres de la matinada d’aquest dissabte. A la Jonquera, ara mateix, hi treballen una quinzena de camions de bombers i 8 mitjans aeris.
Un nou dissabte caòtic a la frontera provocat per l’augment de la circulació, els controls policials i un incendi forestal. Aquesta és la síntesi del dia d’avui entre Figueres, a l’Alt Empordà, i Perpinyà, al Rosselló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada