divendres, 3 de juny del 2016

Presentació de l’Assemblea Llibertària Empordanesa a Figueres demà 4 de juny

Passi documental ‘Vivir la Utopia’. 
Al Cafè Royal de Figueres a les 6 de la tarda.








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/06/2016 
Figueres (Alt Empordà).- 

S’ha distribuït aquets dies la convocatòria d’un acte llibertari al Cafè Royal de Figueres (Alt Empordà) demà dissabte 4 de juny. A les 19:30h. es presentarà l’Assemblea Llibertària Empordanesa (ALE), un nou organisme llibertari a Figueres i el seu entorn. Tot seguit hi haurà un pica-pica. Abans, a les 18:00h es farà un passi del documental ‘Vivir la Utopia’, un documental produït per TVE (1997) sobre les col·lectivitats de 1936 dirigit per Juan Gamero (95 minuts). Anarquistes entrevistats: Miguel Alba, Ramón Álvarez, Federico Arcos, Marcelino Bailo, María Batet, Severino Campos, Francisco Carrasquer, Miguel Celma, Valerio Chiné; José España, José Fortea, Juan Giménez, Antonio Lahuerta, Concha Liaño, Fidel Miró, Aurora Molina, Heleno Molina, Conxa Pérez, Suceso Portales, Dolors Prat, Ximo Queirol, Maravillas Rodríguez, Juan Romero, Manuel Sanz, Liberto Sarrau, José Sauces, Josep Serra Estruch, Antonio Turón, José Urzáiz, Antonio Zapata.
En la convocatòria de Figueres es diu:
L'anarquisme ara? És molt comú associar l'anarquisme amb la idea: tothom fa el que li dóna la gana, però en veritat, es una forma «indirecta» d’adoctrinament del mateix sistema contra el que lluitem. Creiem que l'anarquisme, el que cerca, és trencar amb qualsevol adoctrinament negatiu mitjançant el coneixement de la realitat i la pedagogia d'una forma simple i sincera, més humana.
Qui som? Gent de Figueres i rodalies que, tot i no haver format part de cap col·lectiu anarquista, portem temps participem de les lluites socials: la defensa dels drets de totes les persones, la defensa del territori amb ideals ecologistes, els moviments de ruptura democràtica com el IBM (2011) indignats i el 22M (2014) marxes dignitat, així com alguns hem format part de diferents candidatures de caire més participatiu i transformador que la democràcia «representativa» que ens han venut fins ara.
Què proposem? La creació d'una assemblea llibertària com espai de trobada on poder replantejar l’anarquisme al segle XXI, des d’un punt de vista actualitzat, sense deixar de revisar tot l'historial d’experiències en l'autogestió, fins a dia d'avui, posant en valor els resultats positius que ens ajudin a assolir la màxima autogestió possible a nivell de municipis.
On, Quan, Com? Fent activitats i debats per divulgar i tractar aquestes idees, tant culturals com pràctiques. Generar espais de conscienciació i aprenentatge on motivar les ments per assolir el pensament crític, Aprofitar espais propers. Tenir un òrgan decisori assembleari. Reforçar vincles locals com l'intercanvi, la col·lectivització, el cooperativisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada