dilluns, 6 de juny del 2016

170) CRÒNICA CENT SETANTA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

El govern autonòmic de Junts pel Sí augmenta el pressingCUP. 
Junqueras avisa que, si no s'aproven els pressupostos, es perdran 870 ME destinats a polítiques socials.  
Fernández Díaz relaciona Gràcia, independentisme, els pressupostos i ETA, Rufián ho titlla de "miserable”.
El ministre en funcions alerta de possibles "negociacions subterrànies i paral·leles" amb la CUP per Gràcia i els pressupostos. 
Carlos Herrera: "Ahora las feministas catalanas callan como putas". 
El periodista treu bilis per la boca per l'atac a unes noies de la ‘Roja’ a Barcelona.
The Guardian: “Puigdemont pot acabar a la presó”. 
El diari britànic veu paral·lelismes entre la campanya del Brexit i el procés independentista.  
Pilar Rahola: “La CUP ens ha enfonsat”. 



[Barcelona (República Catalana) 06/06/2016]  
L’AMIC DEL POBLE 

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha dit a la CUP-CC que si no aprova els pressupostos presentats per l'executiu de Junts pel Sí, els 870 milions d'euros destinats a polítiques socials es perdran, amb el que "qui acaba pagant el plat és la gent". Junqueras ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, en referencia a l'enfrontament entre Junts pel Sí i la CUP-CC, per l'aprovació dels pressuposts de la Generalitat, per l'exercici del 2016. Junqueras ha assegurat que ja no poden fer cap altre proposta a la CUP-CC, perquè retirin l'esmena a la totalitat que han presentat als comptes del Govern. La setmana passada, va ser el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui va llençar la cavalleria contra la CUP-CC. Puigdemont va aprofita la reunió que va mantenir divendres passat, amb l'Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (també hi va assistir Junqueras), per etzibar a la CUP que són uns "destructors" per "esparracar" el procés independentista, amb el seu rebuig als pressupostos.
Avui mateix, la CUP celebra reunions territorials per decidir si donant, o no, suport als comptes de l'Administració catalana pel 2016. De les reunions d'avui han de sortir mandats, com a vots ponderats, en funció dels militants de cada assemblea territorial. Demà dimarts, el consell polític de la CUP haurà de posicionar-se definitivament. 

Fernández Díaz relaciona Gràcia, independentisme, els pressupostos i ETA, Rufián ho titlla de "miserable” 
El ministre d'Interior en funcions i cap de llista del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha alertat avui en un esmorzar al Fòrum Europa Tribuna Catalunya que al barri barceloní de Gràcia s'han importat "tàctiques absolutament de kale borroka de fa uns anys, quan ETA estava operativa i assassinava", després dels disturbis pel desallotjament del Banc Expropiat. El ministre assenyala que el procés independentista no només està sent la referència de la "antiga Batasuna al País Basc, sinó que les tàctiques de guerrilla urbana estan sent importades als carrers de Catalunya".
El cap de llista d'ERC per Barcelona, Gabriel Rufian ha considerat els comentaris de "miserables". “Què dir d'un senyor que medita al Valle de los Caídos i té un àngel de la guarda que l'ajuda a aparcar?, ha preguntat amb ironia Rufián. 
En aquest context, Fernández Díaz ha afirmat també que a la vila de Gràcia s'han utilitzat "tàctiques de guerrilla urbana" i ha qualificat de "kale borroka" els aldarulls arran del desallotjament de l'immoble. El ministre de l'Interior en funcions ha recordat que al País Basc s'hi va posar fi amb una actuació policial "contundent" i exigint el compliment de la llei.
El cap de llista del PP per Barcelona i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha dit: "No vull pensar que hi ha negociacions subterrànies i paral·leles entre una cosa i l'altra, caldrà estar atent a la jugada". Feia referència, d'aquesta manera, al paper de la CUP davant del Banc Expropiat i en la negociació dels pressupostos d'aquesta setmana, dos fets que es produeixen "de forma simultània" segons Fernández Díaz. "Seria reconèixer que no preval l'imperi de la llei sinó la llei de la selva", ha assegurat. 
Jorge Fernández Díaz, té la sensació que partits com CDC i ERC "anteposen" el procés sobiranista a un fet "tan elemental com garantir la seguretat" a Catalunya. Ho veu així perquè ni els convergents ni els republicans s'han adherit al pacte antijihadista. En la mateixa conferència, ha recordat que en nivell d'alerta 4 "els focus de radicalització són sensibles" al país i creu que una manera de demostrar-ne "preocupació" seria firmar l'acord. "La unió fa la força", ha dit Fernández Díaz. Ha afegit però que els catalans no s'han de preocupar per això perquè "operativament" es col·labora "estretament" amb els Mossos d’Esquadra. 

Rufián replica els “comentaris miserables” del ministre Fernández Díaz 
“Què dir d'un senyor que medita al Valle de los Caídos i té un àngel de la guarda que l'ajuda a aparcar?”, s’ha preguntat amb ironia Rufián. “El més dramàtic és que representa a un partit -i encapçala un ministeri tan rellevant- que tornarà a guanyar les eleccions”, ha lamentat el cap de llista d’ERC a les eleccions generals. “Després de totes aquestes declaracions miserables vencerà altre cop el que representa Fernández Díaz. Queda clar que no hi ha possibilitat de canvi a Espanya i per això nosaltres seguim endavant amb el nostre full de ruta, amb el mandat democràtic', ha reblat Rufián. 

Carlos Herrera: "Ahora las feministas catalanas callan como putas" 
Carlos Herrera 
El periodista de la Cope, Carlos Herrea, ha entrat en còlera quan ha fet una de les seves intervencions. El monòleg s'ha centrat en el que va succeir a Barcelona quan unes noies que promocionaven 'La Roja' van ser atacades per cinc persones desconegudes. Sense que encara s'hagin aclarit els fets, Herrera, dient fàstics, ha associat l'agressió a la violència de gènere i ha assegurat que és la violència que és viu al Principat de Catalunya, generant odi als seus oients i, sense acabar d'estar informat del tot.  Carlos Herrera ha perdut els papers en una de les seves intervencions místiques a la ràdio Cope. En un moment, ha fet referència als incidents que van tenir lloc a Barcelona. Ha volgut deixar clar que aquesta situació com "la violència política a Barcelona" ja s'accepta com "quelcom inevitable". Així, també ha mesclat aquests fets dels  quals se sap ben poca cosa, amb la violència de gènere i s'ha preguntat "donde estan ahora las feministas catalanas o l'Associació d'Atenció Dona y todas estas cuentistas?". També ha dit que s'acabarà justificant l'acció com quan és diu “la violaron por llevar minifalda, estaba provocando”. Així doncs, ha acabat dient que els únics que han condenat els fets ha estat PP i Ciutadans mentre que les altres segueixen "calladas como putas".

Colau ho ha condemnat 
A través d'un tuit, Ada Colau sí que ha condemnat els fets: "Inacceptable agressió a membres d "Plataforma Barcelona con la Selección". Barcelona, ciutat d llibertat i respecte q rebutja tota violència" escrivia ahir a la nit. 
Ciutadans també hi fica cullerada 
El portaveu del grup parlamentari de C's, Carlos Carrizosa, ha retret a la CUP  que no hagin condemnat l'agressió a dues dones que feien campanya a favor de la selecció espanyola de futbol: "Ens estranya que essent dues dones les agredides, alguns partits que parlen de violència patriarcal, quan cinc 'energúmens' ataquen dues dones, no diuen res". 

The Guardian: “Puigdemont pot acabar a la presó” 
El diari britànic ‘The Guardian’ veu possibilitats reals que el president de la Generalitat acabi a la presó a causa del procés de transició nacional que viu Catalunya. El rotatiu afirma que “Puigdemont pot acabar a la presó” si tira endavant el full de ruta, és capaç d’aconseguir celebrar un referèndum per aprovar una Constitució catalana i declara la independència. Tot i que ell no ho confirma, el ‘The Guardian’ diu que alguns amics i col·legues de l’exalcalde gironí creuen que “estaria disposat a anar-hi si és necessari”.  L’article, signat des de Barcelona, diu que hi ha signes tímids que “la bombolla secessionista es pot estar començant a desinflar” per la proposta de referèndum alternatiu ha posat sobre la taula. El que no especifica, però, és si la suposada tendència a la baixa continuarà quan, amb tota probabilitat, després del 26-J es constati que la consulta de Pablo Iglesias tampoc té prou suports a les Corts espanyoles per dur-se a terme. En qualsevol cas, el diari avisa que “la cosa que segur que canviaria [la possible davallada independentista] seria que Puigdemont anés a la presó; els catalans, indignats, no ho oblidarien”.

Interessos comuns entre els defensors del Brexit i els de la independència 
D’altra banda, la peça també relaciona la situació a Catalunya amb el tema més calent al Regne Unit aquest any: el referèndum de permanència a la Unió Europea que se celebrarà el dia 23 de juny. En concret, el periodista que la signa, Giles Tremlett, veu interessos comuns entre el Brexit i el sobiranisme, encara que en general sigui pro-europeu: “[Puigdemont] sap que la inestabilitat causada pel Brexit també donaria força a la seva campanya independentista perquè obligaria la UE a acceptar una gran reconfiguració dels estats membres”. En aquest sentit, Puigdemont diu que “aquells que prediuen que el Brexit destruirà la UE estan equivocats, la UE farà un desplegament extraordinari de realisme polític i una habilitat d’adaptació admirable, darwiniana”. Això, segons ‘The Guardian’, és una afirmació implícita que els 28 també s’adaptarien a la creació d’un Estat català, tot i que de moment, “la independència catalana és tan impopular pels líders de la UE que el Brexit”. 

Pilar Rahola: “La CUP ens ha enfonsat” 
Pilar Rahola es llança ferotge contra la CUP, que fa de cap de turc del fracàs polític d’Artur Mas i Convergència. Rahola ha elevat a nivells del gener passat la pressió a la CUP arran de la voluntat de bloquejar els pressupostos del Govern de la Generalitat amb una esmena a la totalitat. Durant el programa ‘El Món a RAC1’, la tertuliana ha clamat que “la CUP ens ha enfonsat” perquè “se’ns han pixat damunt, però què s’han cregut?”. En aquest sentit, creu que “el procés ha rebut una estocada de mort en aquests moments” i ha opinat que la situació actual és íntegrament culpa de la CUP. Rahola ha dibuixat un escenari pessimista fins i tot si la CUP retira l’esmena, perquè continuarà marcant perfil propi i amenaçant de no aprovar els números: “Això a on va? On anem amb ells? Malament rai si acceptem aquest joc letal”. A l’altre costat de la balança, també ha titllat de “letal” anar a eleccions anticipades al Parlament de Catalunya. La clatellada a la CUP no ha acabat aquí, ja que segons ella, “són molt assemblearis però ja han canviat les normes per ser-ho menys”. Pilar Rahola fins i tot ha fet autocrítica del sobiranisme en conjunt: “Hem estat d’un paternalisme amb la CUP brutal”.
En el mateix programa una estona abans, el periodista Jordi Basté ha fet un editorial en què ha explicitat l’estupefacció generalitzada amb la CUP: “La societat que va votar que el país arribés a la independència no entén l’estratègia de la CUP”. I ha continuat: “Què val el cap de Mas? Ningú no entén res, i no entén quin pacte es va signar”, en referència a l’acord independentista per investir un president de la Generalitat el gener passat. Com a contrast a la situació actual, el conductor d’El Món a RAC1 ha lloat el paper de David Fernández quan era la imatge de la CUP per antonomàsia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada