diumenge, 29 de novembre del 2015

Democràcia directa

Resposta a Vicent Partal 









Juanra Rodríguez (KOP)

Hauria d'estar escrivint altres coses, però qui és impermeable a la realitat que l'envolta? I la sorpresa aquesta vegada no ha vingut d'una editorial de El País o de La Vanguardia, aquests ja han perdut la capacitat de sobtar-nos, l'estranyesa quan no l'embadaliment ha vingut de Vilaweb, començant per l'editorial de Vicent Partal, a qui vull contestar malgrat no tinc temps i hauria d'estar acabant el llibre que acompanyarà el proper CD doble de KOP.
Segons el director del portal, el 27-S ens va deixar un panorama realment enverinat i es lamenta de que Junts pel Sí no hagués sumat tan sols 5000 vots més que haguessin pogut canviar la història. Em sap greu posar-me en pla filòleg però la posterior escena d'unes eleccions lliures mai pot estar enverinada perquè és el resultat d'un exercici democràtic i popular. Potser les expectatives d'alguns si que estaven i estan enverinades. Potser els estrategues de saló que estan dissenyant la tàctica del pressing CUP sí que estan enverinant l'horitzó. De veritat que em sap fatal que Junts pel Sí no haguessin sumat els 5000 vots a Girona, sobretot perquè ara no tindrien cap excusa i veuríem si de veritat estan disposats a trencar amb l'estat espanyol o com va dir Francesc Homs confien en què s'obri un cicle de diàleg i pacte a Madrid després del 20-D . No cal ser crític literari per entendre que tot aquest circ que estan muntant els hi ve de perles per la modalitat de nedar i guardar la roba, en la que portant enduent-se l'or durant les quatre últimes dècades.
Tot i així m'atreviria a dir que no és culpa de les CUP que malgrat els grans fitxatges, la llista llorejada s'hagi quedat a tan sols cinc mil paperetes de la victòria total. Inclòs m'arriscaria a afirmar que el sistema de comptabilització que ens regeix a totes, la llei D'Hont, tampoc és responsabilitat de les CUP. Insisteixo, es diu democràcia i els esportistes sabem que si no hem aconseguit els dos gols que necessitàvem per passar l'eliminatòria, la culpa no és de l'altre equip, que sí que ha fet la seva feina evitant-ho, sinó que la culpa és nostra per no haver-ho assolit. I que l'única solució és analitzar el perquè i continuar entrenant i entrenant per corregir els errors i superar-los. Tan senzill com això.
I continua Vicent Partal assegurant que "després del 27-S la CUP va creure que pronunciant-se amb fermesa contra Mas aconseguiria trencar Junts pel Sí" o que "la CUP s'anà enrocant en una posició cada vegada més dura i intransigent", i que per això "era qüestió de temps que les conseqüències acabassen esclatant" en forma "de tensió al carrer, veus discrepants o comunicats públics". Només jo recordo que les CUP van dir per activa i per passiva ABANS de les eleccions que no farien president al responsable de les retallades i que no volien que la nova República Catalana estigués vinculada a la corrupció política? En serio, només jo? Perquè estic parlant de fa només dos mesos! Ara bé si la qüestió és assenyalar culpables per desviar l'atenció, com sempre, haig de reconèixer que això ho esteu fent prou bé. Senyors periodistes, advocades, cantautors, contertulians i opinadors varis, us explico un secret: les CUP estan fent E-XAC-TA-MENT el que la seva militància va aprovar als diferents Consells Polítics: NO ENVESTIR A MAS! I estan complint la seva paraula. Entenem la vostra estranyesa. Esteu acostumats al contrari, a què us menteixin i els vostres electes acabin prostituint-se per la dictadura dels diners. Nosaltres no. A vosaltres l'assemblea us sembla quelcom entre exòtic i romàntic, el problema és quan es torna real, i l'assemblea mana i la resta obeeix. Es diu democràcia directa. I sé que és un concepte massa complex. No passa res. Entenem que faci por, sobre tot perquè no es pot manipular. Al contrari que allò que tan vilment anomeneu conseqüències i que no són sinó la metralla de les bombes de fragmentació que ensorreu a les fronteres dels vostres límits.
Tot allò de la revolució dintre de la revolució, a part de ser patètic, poèticament parlant, és mentida, i sabeu que és mentida, i sou conscients de que genereu més mentides. El debat no es centra en "saber si és més important consolidar i fer possible la revolució democràtica de la majoria, incompleta per a ells" ( o sigui per a les CUP), o si cal prioritzar "una revolució llunyana i improbable." El debat se centra en si es pot trencar amb el règim i amb la Transició, la corrupció, les retallades i les mentides, perquè Mas representa tot això. Aquest és el debat. I les CUP ja l'havien resolt, i tot i així el tornaran a posar a sobre de la taula, en un exercici de dignitat democràtica que vosaltres no coneixeu ni coneixereu, perquè malauradament amb el pressing CUP heu generat un estat d'alarma molt semblant a l'ambient que va engendrar la Junta Militar de Pinochet abans del plebiscit Nacional de 1998.
Podeu repetir moltes vegades que la culpa de tot és de les CUP, Goebbels ja va tractar allò de convertir mentides en veritats a força de repetir-les mil vegades ... però no ho va aconseguir. Deixeu de tergiversar la realitat, les Candidatures d'Unitat Popular van dir que no farien President a Mas durant tot l'estiu, a la pre-campanya, a la campanya, i durant les negociacions. I això ho sabia tothom. Si us plau, no ens parleu d'aritmètica, alguns som de lletres i ens maregen els números però arribem a entendre que no heu guanyat i que les CUP han proposat al número 1 de la vostra llista. Així que deixeu de mentir i d'amenaçar amb les 10 plagues bíbliques. I, si us plau, de pas, deixeu de donar-nos lliçons de res.
Aquest diumenge aniré a l'assemblea nacional i aniré a dir el que penso i acceptaré el que d'allà surti. Torno a insistir, es diu democràcia directa. I ho admetré, ho admetrem malgrat les vostres trampes i les vostres mentides. Ho admetrem perquè som més fortes que la por amb la que ens voleu sotmetre, i perquè no estem en venda i perquè som i serem anticapitalistes, feministes i assembleàries. Visca La Terra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada