divendres, 24 de juliol del 2015

L'Ajuntament de Figueres segueix d'esquenes als treballadors/es del Museu Empordà

La secció sindical de la CNT-AIT al Museu de l’Empordà denuncia que la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Figueres presenta aquesta setmana les directrius de la política cultural pels propers anys, però comptant amb centres cada vegada més precaris i sense voluntat de treballar junts amb el personal municipal 


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/07/2015 
Figueres (Alt Empordà).- 

La secció sindical de la CNT-AIT al Museu de l’Empordà denuncia que la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) presenta aquesta setmana les directrius de la política cultural pels propers anys, però comptant amb centres cada vegada més precaris i sense voluntat de treballar junts amb el personal municipal. I que des de la municipalització del Museu Empordà el passat hivern, que l'Ajuntament figuerenc ha estat prometent un tracte igual pels treballadors/es d’aquesta instal·lació cultural, ara del mateix consistori. Però manté un tracte diferent i fins i tot pitjor amb aquest personal, i evita qualsevol diàleg amb la representació sindical. Exemples de la precarietat del servei són la privatització de serveis, com ara el muntatge i el desmuntatge d'exposicions o la paulatina desintegració de la biblioteca pública del Museu Empordà, amb prop de 5.000 volums i especialitzada en l'art. 
El Museu Empordà obre cada dia les seves portes, i és difícil que el visitant de fora i la gent de Figueres s'assabentin de que hi ha tasques: explicar exposicions en diversos idiomes, crear activitats que donen valor al museu i tantes altres, que han de ser portades per treballadors i treballadores, que aquestes ho fan possible malgrat el tracte rebaixat, falta d'informació i comunicació, i condicions laborals sempre auxiliars que dóna l'Ajuntament. Unes directrius culturals per tot un mandat polític serien més sòlides, creïbles i viables quan es compta amb els treballadors i treballadores, tant en els aspectes laborals com funcionaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada