dijous, 23 de juliol del 2015

Detingut Marià Júdez Pi, gerent d'una gestoria de Palafrugell i president del Centre Fraternal, en l'operació anticorrupció 'Petrum'

La Guàrdia Civil emportant-se el gerent de la gestoria Asemges de Palafrugell
Els agents han registrat la consultoria durant tot el matí i s'han endut documentació. 
Jordi Sumarroca, detingut pel cas Teyco-Torredembarra. 
Els agents escorcollen la constructora on aquest fill del fundador de CDC Carles Sumarroca Coixet exerceix de conseller delegat.

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/07/2015 
Palafrugell (Baix Empordà).-  

La Guàrdia Civil ha detingut el gerent de la gestoria Asemges de Palafrugell (Baix Empordà), Marià Júdez Pi, en el marc de l'operació anticorrupció 'Petrum'. Els agents han anat a buscar el gerent a casa seva a primera hora del matí i l'han portat fins a la consultoria, on han estat fins a la una del migdia escorcollant l'empresa. 
Un cop acabat el registre, la Guàrdia Civil s'ha emportat caixes i documentació de la gestoria i s'han endut Marià Júdez Pi sense emmanillar i en un cotxe no logotipat. Segons fonts del cas, el gestor té relació personal i laboral amb la família Sumarroca. Marià Júdez Pi és molt conegut a Palafrugell per la seva participació en la vida cultural i social del municipi. 
Al llarg del matí, la Guàrdia Civil ha detingut cinc persones en el marc de l'operació 'Petrum', que investiga una suposada trama corrupta vinculada a la família Sumarroca i a l'empresa Teyco per delictes contra l'administració pública, blanqueig de capital i organització criminal.  Una de les detencions és la del gerent de la gestoria Asemges de Palafrugell (Baix Empordà), Marià Júdez Pi. A primera hora del matí agents de la Guàrdia Civil han anat fins a casa del gerent i se l'han endut fins a la gestoria, situada al centre de Palafrugell, al carrer dels Valls número 20. Mentre feien quedar els treballadors fora de l'empresa, la Guàrdia Civil ha escorcollat la gestoria, amb la presència del detingut, fins a la una del migdia. 
Una patrulla amb quatre agents uniformats han custodiat l'entrada al negoci. Les anades i vingudes dels agents que feien l'escorcoll des de la gestoria fins als vehicles no logotipats que tenien aparcats davant han estat constants. S'han endut caixes amb documentació i també duien un ordinador portàtil. Poc després de la una del migdia, s'han endut el detingut. Marià Júdez Pi. ha sortit de la gestoria a cara descoberta, sense emmanillar i ha pujat a un dels vehicles no logotipats. 
Marià Júdez Pi és molt conegut a Palafrugell, amb una forta vinculació al teixit cultural i social del municipi. És cofundador de la gestoria Asemges, que va començar a caminar l'any 1989 amb un altre nom, Gestoria Xicoira. Tant a nivell laboral com personal, tindria vinculació amb la família convergent Sumarroca. A banda de l'activitat empresarial, també és el president del Centre Fraternal del municipi, nucli de trobada de la cultura a la població, i també col·labora amb entitats com Càritas. 

Els agents escorcollen la constructora on aquest fill del fundador de CDC Carles Sumarroca Coixet exerceix de conseller delegat 
Jordi Sumarroca Claverol, conseller delegat de la constructora Teyco, ha estat detingut per la Guàrdia Civil, aquest dijous al matí a Barcelona, en el marc d'una operació dirigida des de Madrid per la Fiscalia Anticorrupció que investiga possibles delictes contra l'Administració, de blanqueig de capitals i d'organització criminal.
Aquest empresari, imputat des de fa un any pel jutjat número 1 d'El Vendrell en la investigació sobre la corrupció a Torredembarra, és fill de Carles Sumarroca Coixet, fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), i germà de Carles Sumarroca Claverol, ex conseller delegat de Comsa-Emte i expresident de l'associació empresarial convergent FemCAT.
Es tracta d'una de les famílies més poderoses del pujolisme i forma part de l'entorn de negocis de Jordi Pujol Ferrusola: Carles Sumarroca pare i fill van declarar a l'Audiència Nacional sobre les seves relacions amb el primogènit de l'expresident de la Generalitat.
Les investigacions endegades sobre Teyco i Torredembarra a El Vendrell han donat lloc a diverses peces separades. Aquestes indagacions han destapat que dues societats de l'exalcalde de la localitat, Daniel Masagué, havien rebut 581.000 euros de dues filials de Teyco per treballs que, suposadament, no van existir. 

Nou escorcoll  
Els agents escorcollen aquest dijous la seu de Teyco a la capital catalana, on han portat Jordi Sumarroca, a la recerca d'informació sobre nous moviments de diners i irregularitats de l'empresa i l'Ajuntament de Torredembarra amb relació a la construcció d'un aparcament adjudicat per 2,5 milions d'euros. 
Les oficines de Teyco ja foren escorcollades el 26 de juny del 2014, així com el Consistori de la localitat.  

Masagué, detingut 
En el decurs d'aquesta operació s'ha interrogant novament l'exalcalde convergent Masagué, novament detingut aquest dijous, sobre les seves relacions amb la constructora. 
Joaquim Sumarroca Coixet i Susanna Sumarroca, tiet i cosina de Jordi Sumarroca Claverol, respectivament, també han estat detinguts. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada