dijous, 23 de juliol de 2015

Delegat sindical de Correus per CGT a Maçanet de la Selva acomiadat

Campanya solidària per la readmissió del sindicalista Juande


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/07/2015 
Maçanet de la Selva (La Selva).- 

La secció sindical de CGT-Correus a Girona ens informa: 
"El company a Correus Juande, afiliat i nombrat delegat sindical de CGT per acord d’assemblea, que estava destinat a Maçanet de la Selva, va ser acomiadat el passat 4 de juny de forma fulminant per la direcció de l’empresa, degut a un expedient disciplinari obert a instància del cap de Maçanet de la Selva. Segons l’expedient, se li imputaven 4 càrrecs, un sobre indicar una hora diferent en l’intent d’entrega de notificacions en la PDA i en l’acús de rebuda, dos per desobeir ordres del cap i l’última per tenir escassa col·laboració amb el cap i portar-se malament. 
Dels 4 càrrecs que se l’imputaven, només l’han acabat acusant d’un, el d’indicar hores diferents a la PDA i a l’acús de rebuda, encara que va quedar demostrat que la PDA fallava, i l’hora real era la de l’acús de rebuda. 
Això ha suposat l’acomiadament del company Juande, al·legant l’empresa que degut a aquest fet, ha perdut la confiança en ell, i per això l’acomiada. 
Però, quin ha estat el motiu real per fer l’acomiadament? Segons informa CGT el motiu real ha estat la tasca sindical que Juande ha portat a terme en els últims dos anys a la seva Unitat de Repartiment, ja que constantment denunciava a través del sindicat, les conductes del seu cap, com retenir i detenir correspondència registrada, que és un delicte si ho fa un treballador, però sembla que un cap ho pot fer, canviar les condicions laborals i contractuals de les companyes de la UR, com canviar horaris, o assignar tasques d’oficina, o canvis en el recorregut dels barris, o…. etc.  
De tot això tenim els escrits presentats a l’empresa, i la resposta ha estat acomiadar a en Juande, en venjança per la seva tasca sindical, i tot i que en els diferents seguiments que li han fet, mai han pogut trobar res per imputar-li, finalment han fet servir el fet que, davant d’una gran acumulació, l’empresa doni per provat que és fals que efectués l’intent d’entrega d’unes notificacions a les hores que indica la PDA, quan ha quedat demostrat que la PDA canviava l’hora tota sola". 
Per donar suport a la campanya es recomana visitar l'enllaç en el que podeu signar el manifest, també hi ha el text per a recollir signatures: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada