dissabte, 28 de març del 2015

L’Ajuntament de Colomers retira el darrer escut franquista que hi havia al poble

Es tracta de la placa de 1959 a l’escola 















TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/03/2015 
Colomers (Baix Empordà).- 

L’Ajuntament de Colomers (Baix Empordà) va fer retirar durant la setmana el darrer escut franquista que hi havia al poble. Es tractava d’una placa de sis rajoles col·locades a la façana de l’escola l’any 1959, quan es va edificar aquesta dins el denominat ‘PLAN NACIONAL DE CONSTRUCCIONES ESCOLARES’ de l’Estat i on la dictadura franquista hi va gravar en una de les rajoles l’escut de l’àliga imperial que simbolitzava aquell règim, popularment coneguda amb el nom irònic de ‘la gallina’, igual que la bandera espanyola encara és coneguda com ‘l’estanquera’.
Segons l’Ajuntament aquestes rajoles eren ben visibles i contradient la memòria històrica, la legalitat que obliga a la retirada de tota mena de simbologia franquista de l’espai públic i que gran part d’institucions, començant per ajuntaments i diputacions del Regne d’Espanya així com els ministeris del Govern espanyol no compleixen.
L’Ajuntament de Colomers ha dipositat les rajoles a l’Arxiu Municipal, mentre que la retirada ha estat comunicada al Memorial Democràtic de la Generalitat, que revisa aquestes operacions de neteja de la simbologia franquista a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada