dissabte, 13 de desembre de 2014

STOP A LA MASSACRE DE NOSTRES LLOCS DE TREBALL. STOP AL DUMPING SOCIAL I FISCAL.


ocupació i bloquieig de la fàbrica Nobel Clad de Ribesaltes 
Els sindicats fan una crida a una concentració el proper dimecres 17 de desembre a les 18h davant la prefectura del Pirineu Oriental, a Perpinyà, per manifestar un ferm  suport dels assalariats en lluita de la fàbrica Nobel Clad, de Ribesaltes 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/12/2014 
Ribesaltes (Rosselló).- 

La Intersindical FO-CFTC de Nobel Clad, conjuntament amb FO Unió Departamental 66, GD FO Serveis Públics 66, FO ASF, FSU 66, CNT 66 i Solidaires 66, manifesta que arrel de l’escrit publicat, el 9 de desembre,  al diari L’Indépendant que recull un comunicat de la direcció, la Intersindical manifesta unes precisions:

En aquesta empresa, que guanya enormes beneficis des de fa anys i que encara obté molts guanys, més de 2 milions d’euros el resultat net aquest any, els assalariats de cap manera han demanat un comiat laboral. 
Així, el pla de comiat laboral per aquest moment solament té per objectiu la deslocalització ràpida del lloc de Ribesaltes per aconseguir un benefici d’11 milions d’euros de crèdit d’impostos acordat per l’Estat alemanya en detriment del francès i de col·lectivitats locals (impostos).  
Aquest pla transfereix una part del cost dels comiats laborals en els nostres règims socials (Assedic, etc…) ja que les mesures «d’acompanyament» semblen insuficients per un departament amb més d’un 19 % de persones desocupades. 
Tot plegat encara es tracta d’un pla per aconseguir més beneficis. 
En el que fa referència a les indemnitzacions esmentades per l’empresa, cal senyalar que ens trobem lluny dels 3 anys de cobrar salari per tots els assalariats, de fet entre 8 i 14 mesos per la gran majoria, i no han augmentat després de la vaga i l’ocupació d’aquesta fàbrica.  
Aquestes raons expliquen el fet que la gent assalariada que l’empresa deixa al carrer hagin  continuat el bloqueig de la fàbrica per així obtenir unes condicions de sortida dignes.
Cal que els assalariats puguin sortir en unes condicions suportables per la col·lectivitat, que de cap manera té per vocació satisfer l’avidesa dels accionistes d’aquesta empresa
.
Els sindicats fan una crida a una concentració el proper dimecres 17 de desembre davant la prefectura del Pirineu Oriental, a Perpinyà, per manifestar un ferm  suport dels assalariats en lluita de la fàbrica Nobel Clad, de Ribesaltes PER DIR STOP A LA MASSACRE DE NOSTRES LLOCS DE TREBALL I PER DIR STOP AL DUMPING SOCIAL I FISCAL. 

Video:
[http://france3-regions.francetvinfo.fr/languedoc-roussillon/2014/11/19/rivesaltes-les-salaries-de-nobelclad-occupent-leur-usine-595956.html]

Mira també:
[http://www.cnt-f.org/cnt66/spip.php?article1017
[http://nordestllibertari.blogspot.com/2014/11/nobelclad-els-treballadors-han-ocupat.html]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada