divendres, 31 d’octubre del 2014

El Tribunal Suprem aparta Acciona d'Aigües Ter-Llobregat

La Generalitat va signar el contracte sense la resolució de l'OARCC i s'enfronta a un forat de 1.000 milions 





[Setmanari El Triangle 31/10/2014] 
 
La suspensió cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), concedida per la Generalitat, ha estat ratificada pel Tribunal Suprem. La Justícia, així doncs, dóna de nou la raó a Agbar, l'altra candidata a aquest servei de subministrament d'aigua, en perjudici d'Acciona, que queda apartada d'aquesta concessió aprovada pel Govern sense haver esperat a la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va excloure la companyia dels Entrecanales. 
Els comptes de la Generalitat de Catalunya corresponents al 2012 queden, consegüentment, tocats per la gestió d'aquest procés privatitzador. Artur Mas i Andreu Mas-Colell s'enfronten a un forat d'aproximadament 1.000 milions d'euros de dèficit comptable i a la perspectiva d'haver d'esprémer les teranyines de la devastada tresoreria catalana per pagar 300 milions d'euros a Acciona i els seus socis financers en l'operació ATLL'. 
La revocació que dicta el Suprem al Govern retrotrau l'estat de l'adjudicació al moment inicial mentre el TSJC resol la causa on es dirimeix si Acciona complia o no el plec de condicions del contracte adjudicat el Nadal del 2012. El sotrac econòmic que sotja la Generalitat, pel fet d'haver de rescabalar si Acciona no és restituïda com a adjudicatària, depèn del destí del recurs contenciós administratiu. 
L'executiu de Mas també hauria de decidir si la Generalitat assumeix la gestió d'ATLL o si apedaça la situació convocant un altre concurs. Fonts properes al Govern i als Entrecanales citades per El País indiquen que ni els uns ni els altres pensen acatar aquesta sentència del Suprem i que només hauran d'acceptar una sentència ferma sobre el recurs contenciós amb relació als fons de la controvèrsia i no sobre les mesures cautelars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada