dijous, 4 de setembre del 2014

Resistència obrera a Bescanó

La gent treballadora de la Grober fa torns per evitar que s’emportin la maquinària




 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/09/2014 
Bescanó (Gironès).-  

La plantilla de la tèxtil SA Grober de Bescanó continua amb les seves reivindicacions. Després que el juliol passat el jutge els donés la raó i decretés l'extinció de la relació laboral condemnant l'empresa a pagar més de tres milions d'euros en concepte d'indemnitzacions i salaris pendents als 77 treballadores i treballadors que van presentar la demanda, ara part dels afectats s'ha organitzat per fer guàrdia les 24 hores del dia davant les portes de la tèxtil per evitar que se n'emportin la maquinària. Els ha arribat el rumor que les màquines de l'empresa podrien ser embargades, un fet que els complicaria, encara més, la seva situació laboral. Cal recordar que la històrica tèxtil de Bescanó es troba en situació de preconcurs de creditors i arrossega importants problemes financers. 

El possible embargament de la maquinària de la Grober podria perjudicar les treballadores i els treballadors, ja que estan a l'espera de cobrar les indemnitzacions i els salaris pendents. Per això ja han avançat que mantindran les guàrdies davant l'empresa durant almenys trenta dies. Els afectats asseguren que ja han rebut els papers dels jutjats per poder inscriure's a l'atur. Segons la sentència del jutjat social número 3 de Girona, l'extinció laboral dels contractes s'ajusta al que preveu la legislació i la jurisprudència, ja que des de maig de 2013 hi ha hagut incompliments reiterats a l'hora de satisfer les nòmines i les pagues extraordinàries.

Fundada a Girona l'any 1980, Grober està especialitzada en la fabricació de cordons, cintes i materials tèxtils per als sectors de la merceria, el calçat, la confecció i la indústria. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada