dimarts, 26 d’agost del 2014

L’Ajuntament de Figueres vol llançar sis plataners de la ruta de l’exili de febrer del 39

Aniran a parar a l’abocador 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/08/2014 
(Redacció) Figueres (Alt Empordà).- 

El Pla d'Asfaltatge de voreres que ha elaborat l’Ajuntament de Figueres, governat per CiU, preveu, entre d'altres, una intervenció a les cruïlles de l'avinguda Perpinyà amb els carrers Pení i Alberes. Aquesta via, l’antiga carretera a França pel Portús, que va ser camí de l'exili a primers de febrer de 1939 per a milers de persones, com ara molts familiars nostres, alguns no van tornar mai més ja que van morir fora de les fronteres franquistes, compta amb alguns arbres centenaris. En aquest sentit, el PSC de Figueres ha denunciat aquest dimarts que l'Ajuntament preveu treure sis d'aquests plataners i llençar-los.
"Des del Grup Socialista vam abstenir-nos al pla de voreres del sector nord a l'espera de concretar quina seria la destinació dels plàtans de l'avinguda Perpinyà. Avui al matí he pogut constatar al projecte que sis arbres centenaris seran talats i traslladats a l'abocador", assegura Pere Casellas  a través d'un escrit a les xarxes socials.
Per Casellas es tracta d'una "manca de sensibilitat" cap al patrimoni i diu que "votarem que no mentre no es reconsideri, com a mínim, el seu trasllat".  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada