dijous, 20 de febrer del 2014

LA VAGA GENERAL ESTUDIANTIL DE FINALS DE FEBRER, EN MARXA

A la Universitat de Girona i d’alguns instituts de les nostres comarques ja es poden observar cartells en què es convoca a la pròxima vaga del 27 de febrer 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/02/2014 
Girona (Gironès).- 

Les facultats de la Universitat de Girona (UdG) i d’alguns instituts de les nostres comarques ja es poden observar cartells en què es convoca a la vaga estudiantil pel dijous 27 de febrer.  
Aquesta mobilització que afecta els instituts i les universitats dels Països Catalans parteix d’assemblees de facultat i d’ocupacions de centres.  
A les comarques gironines s’està fent difusió a alguns instituts de secundària de municipis com ara Celrà, Vilablareix o Figueres.  
Pel que fa a la UdG, ja fa un quants dies que a les facultats pengen cartells i pancartes per convocar a la vaga. Així mateix, els passats dilluns i dimarts s’han format comitès de vaga per organitzar aquesta diada reivindicativa. 
Fonts dels comitès gironins de vaga anuncien que aquests dies faran difusió de la setmana de lluita, que ahir dimecres ja va començar a la facultat del Raval de Barcelona, amb ressò a les facultats de la Diagonal, passant per les classes, informant l’estudiant gironí i promovent el debat entre les persones afectades pels atacs a l’ensenyament públic.  
A l’esdeveniment de la vaga estudiantil a Girona el SEPC reclama un “increment important” en el fraccionament del pagament de la matrícula, uns fons de beques propis, més màsters públics i amb preus assequibles, la remuneració de les pràctiques i la gratuïtat d’aquests crèdits. Aquestes serien les reivindicacions que exigeix el SEPC a curt termini i, a més, en el manifest d’aquest sindicat estudiantil amb implantació a Girona es reclama que el conjunt estudiantil es mobilitzi per fer front “als atacs a la llengua i al model públic de les universitats catalanes” i també a la imposició de l’Estratègia Universitària 2015 (EU2015). El SEPC destaca també que cal un moviment estudiantil fort i que es treballin problemàtiques locals per afrontar problemes globals que “imposen l’Europa del capital i els governs que les executen”. Per tot això demanen implicació estudiantil en la jornada de vaga del 27 de febrer. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada