dijous, 12 de desembre del 2013

LA PRESSIÓ POPULAR ACONSEGUEIX FER SUSPENDRE L’EXPROPIACIÓ PER LA MAT A VILADASENS

A primera hora del mati hi havia convocada per part de No a la MAT Girona i l’Assemblea anti-MAT una concentració de suport als expropiats davant l’ajuntament de Cervià de Ter on s’han concentrat unes vint de persones acompanyades d’un fort desplegament policial i cap dels afectats ha acceptat les condicions que oferia REE 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/12/2013 
Viladasens (Gironès).- 

Aquest dijous havia de ser l’últim dia de les expropiacions forçoses de finques afectades per la MAT. A primera hora del mati hi havia convocada per part de No a la MAT Girona i l’Assemblea anti-MAT una concentració de suport als expropiats davant l’ajuntament de Cervià de Ter (Gironès). S’hi han concentrat unes vint de persones acompanyades d’un fort desplegament policial. Cap dels afectats ha acceptat les condicions que oferia REE. 
A la tarda, estaven convocats tres propietaris més, del municipi de Viladasens (Gironès),per a fer l’aixecament d’actes d’ocupació i expropiació forçosa. Tanmateix, aquests actes d’ocupació, no s’ha pogut dur a terme gràcies a una concentració d’unes cent cinquanta persones en suport i solidaritat a les persones expropiades. 
La concentració popular, amb tractors, automòbils, cavalls i ovelles, ha bloquejat l’accés a l’ajuntament impedint, als delegats de REE i l’Estat, el fet de poder accedir a la zona.
Prèviament el ple de l’Ajuntament havia decidit no cedir les instal·lacions municipals per poder realitzar l’acte. Els representats de REE, advertits de la concentració, han desistit. 
Els veïns i les veïnes de Viladasens valoren l’acte d’avui com una victòria popular, ja que han aconseguit suspendre les expropiacions al municipi. S’espera que ben aviat, es tornin a convocar als propietaris afectats. 
Entre als arguments dels veïns i de les veïnes per boicotejar l’acte, es destaca que el traçat és il·legal pel fet que s’incompleix l’acord entre la Generalitat de Catalunya i Ajuntament sobre distàncies de seguretat respecte a la línia.
En aquest acord, la mateixa Generalitat imposa un canvi de traçat, respecte a l’original, paral·lel al TGV, per passar paral·lel a la línia de 132, dient textualment “que aquesta modificació dona compliment a les distàncies de seguretat, que són 500 metres respecte de nuclis habitats i 100 m de masies aïllades. Cosa que és totalment falsa al poble de Fellines, en el municipi de Viladasens, que queda a 280 metres i diverses masies per sota dels 100m, fins i tot una a 17 m de la línia.
Segons el web No a la MAT Girona han participat en el bloqueig veïnal de Viladasens membres de l’executiva de la comarques gironines de la CUP i Solidaritat Catalana per la Independència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada