dimecres, 18 de setembre del 2013

El poeta Juan Luis Panero, in memoriam

El poeta i editor havia defensat els sistemes naturals del Baix Ter i del Baix Fluvià durant els anys més durs de la bombolla immobiliària


 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/09/2013 
Torroella de Montgrí (Baix Empordà).- 

 El destacat poeta i editor Juan Luis Panero Blanc ha mort a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), als 71 anys, ciutat on vivia des de 1985. Havia nascut l’any 1942 a Madrid.

Fa una anys, va participar activament a la campanya contra l’especulació immobiliària al Baix Ter i Baix Fluvià, concretament en la protesta al castell de Bellcaire (Baix Empordà) per la salvaguarda dels antics estanys eixuts de la contrada amenaçats per urbanitzacions amb el pretext legal de fer camps de golf. Concretament els terrenys de l’antic estany Aragaï, en el treme de Bellcaire i a tocar Sobrestany (Torroella de Montgrí), que volia edificar i fer-hi un golf el torroellenc Robert, comte de Sant Iscle; de l’antic estany de Sant Joan de Bedenga, des de la casa Nova del marquès de Sentmenat fins a l’horta d’en Puig, també al terme de Bellcaire, on volia edificar una urbanització i dos camps de golf la família figuerenca de la gran empresa Miquel Alimentació, i la finca del mas Vilanera, a l’entorn d’Empúries (L’Escala) el propietari Casamor i associats. Ara mateix, aquestes finques, amenaçades durant els anys més durs de la bombolla immobiliària forment part del Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i Illes Medes gràcies al compromís actiu de persones del valor moral i solidari com ara el difunt amic Juan Luis Panero, un poeta molt arrelat a l’Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada