dilluns, 9 de setembre del 2013

El ple municipal de Girona condemna el cop d’estat franquista de juliol del 36. Solament el PP hi va votar en contra

També el règim dictatorial i feixista posterior, en una moció de la CUP aprovada.  Igualment va prosperar un punt de la moció a favor que un jutjat argentí repari les víctimes del franquisme (el PSC, la CUP i ICV-EUiA hi van donar suport, mentre que CiU i Palomares es van abstenir mentre el PP s'hi va oposar).


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/09/2013 

Girona (Gironès).- 

 El ple municipal de Girona ha condemnat aquest dilluns l'alçament dirigit pel general Francisco Franco el juliol del 1936 i “el règim dictatorial i feixista posterior”, en una moció aprovada dilluns. La moció, presentada per la CUP, condemna “l'alçament dirigit pel general Franco el juliol de 1936 contra el règim republicà legítimament constituït l'any 1931”.

El punt contra el franquisme va rebre el suport de 22 regidors: CiU (10), el PSC (6), la CUP (3) i ICV-EUiA (2) i el regidor no adscrit, Carles Palomares. Solament el PP hi va votar en contra.  També va prosperar un punt de la moció a favor que un jutjat argentí repari les víctimes del franquisme. El PSC, la CUP i Iniciativa hi van donar suport, mentre que CiU i Palomares es van abstenir. El PP s'hi va oposar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada