diumenge, 26 de maig del 2013

La caminada “Salvem la vall del Ges” a favor del tren i contra el fracking

La central tèrmica de Sant Pere de Torelló està en situació de pausa indefinida


 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/05/2013 
Sant Pere de Torelló / Sant Vicenç de Torelló (Osona).- 

Aquest diumenge ha tingut lloc l’XII Caminada organitzada per la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, sota el lema “Salvem la vall del Ges”. Enguany l’itinerari ha resseguit la zona nord del terme de Sant Vicenç de Torelló. Pasqual Bernat ha anat explicant, al llarg de les dues hores que ha durat la caminada, els diferents ocells que es poden trobar al terme per aquesta època per mitjà de l’observació directa, però també amb l’ajuda de làmines i gravacions sonores del cant d’aquests ocells.

Alhora un membre de la Plataforma “Perquè no ens fotin el tren” ha explicat als assistents de la caminada la situació de la lluita per la conservació del servei de l’estació de Torelló i la millora de la línia de la RENFE. També s’ha explicat la situació de la lluita contra la possibilitat de fracking a la comarca d’Osona i l’actual estat d’aturada provisional de l’autorització de les prospeccions.

L’esmorzar ha tingut lloc a la Font del Bassalet i allí s’ha explicat la situació del projecte de tèrmica de Sant Pere de Torelló, en situació de pausa indefinida, a causa sobretot de la falta d’ajudes públiques que la subvencionin.

L’acte s’ha clos amb una foto col·lectiva en el marc de la campanya “Dóna la cara pel tren” que hi ha engegada a la vall del Ges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada