dijous, 27 de desembre del 2012

Riudaura és el municipi amb més possibilitats per acollir prospeccions fracking


La injecció d'aigua a pressió i elements químics contamina el subsòl i els aqüífers, genera sismes i danya el paisatge 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/12/2012 Riudaura (La Garrotxa).- 


Riudaura, a la Garrotxa, és el municipi amb més possibilitats per acollir prospeccions de gas, segons la plataforma Aturem el fracking. Almenys, aquesta plataforma indica que és on s'ha constatat la presència de representants de Teredo Oils United. Segons fonts de la plataforma, els membres de la companyia han visitat dues vegades l'Ajuntament i també els propietaris de la zona, on hi ha les restes d'un pou de petroli dels anys 60. Amb aquesta i d'altres argumentacions, la plataforma Aturem ha demanat al Parlament de Catalunya la suspensió dels permisos concedits a Teredo Oils (filial d'Ascents Resources) i Montero Energy Corporation. 
Aquesta plataforma denuncia que la injecció d'aigua a pressió i elements químics contamina el subsòl i els aqüífers, genera sismes i danya el paisatge. A més, considera que insistir en l'extracció de combustibles fòssils va en contra del model energètic del futur. 
A Catalunya, cinc ajuntaments i un consell comarcal s'han declarat territoris lliures de fracking. Hi ha tres grans zones on les empreses han demanat permisos per fer estudis i prospeccions que abasten 82 municipis: el Ripollès, Osona i Bages, i la plana de Lleida, principalment les comarques de la Segarra, Noguera, Urgell i Solsonès. A tots els territoris afectats s'han creat plataformes contràries als permisos, que des de fa un mes s'han unit i coordinat per tenir més força. Ara agrupen una seixantena d'entitats. 
Un dels darrers organismes a declarar-se en contar la fractura hidràulica va ser l'Ajuntament d'Oló, al Moianès, el qual va aprovar una moció en el darrer ple.Pocs dies abans, ho va fer el Consell Comarcal de la Garrotxa, Aquest ens, a més, d'aprovar una moció va decidir demanar amb el director general d'Energia i Mines. La previsió és que a la reunió hi vagin el president del Consell Comarcal, Joan Espona (CiU); l'alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana (ERC-AM) i l'alcalde de la Vall d'en Bas, Miquel Calm (CiU). La finalitat de l'entrevista és obtenir informació sobre les intencions de les companyies i de les possibilitats dels ajuntaments en cas de decidir enfrontar-s'hi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada